A început recoltatul piersicilor în ferma pomicolă Ghidici, Dolj!

861

L-am găsit pe inginerul Constantin Tache în fermă, alături de culegători. De câteva zile a început recoltatul piersicilor. Se mai recoltează și cireșe, însă acestea sunt pe ultima sută de metri.

Ziarul Agricol: Domnule inginer, cum a fost acest an pentru pomicultură?

Ing. Constantin Tache: „A fost un an bun. Producția la cireșe a fost una foarte bună. Cireșele noastre au ajuns în toate piețele din România. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta am început culesul mai devreme. Primăvara a fost una caldă și a grăbit coacerea fructelor!”

Ziarul Agricol: Ați început să culegeți și piersicile?

Ing. Constantin Tache: „Da, de câteva zile recoltăm piersicile. Acestea sunt din soiul Spring Golden. Se coc primele. Aici trebuie să grăbim culesul, pentru că fructele sunt perisabile, mai ales piersicile. Peste 2 săptămâni începem recolta la piersicile plate, un soi foarte bun, aromate și zemoase.”

Ziarul Agricol: Ce urmează după piersici?

Ing. Constantin Tache: „Următoarea recoltă este la prune. Și aici estimăm să avem producții record. Este un an bun și pentru pruni. Vom încheia cu merele, bineînțeles.”

Ziarul Agricol: Veți face și anul acesta sucuri?

Ing. Constantin Tache: „Da, sigur. Mai ales că ne-am mărit spațiul de depozitare. Avem solicitări multe pentru sucurile de mere presate la rece. Anul acesta ne dorim să satisfacem toate cerințele. Deși la început, atunci când am achiziționat linia de producție, am fost sceptici, s-a dovedit că sucurile noastre naturale au mare trecere în rândul consumatorilor. Anul trecut aproape că nu am făcut față cerințelor.”