Vinul de mure o delicatesă

4222

Vinul de mure, o delicatesă produsă de un tânăr din Țicleni-Gorj după o rețetă tradițională

La doar 23 de ani, Ionel Burtea se mândrește cu o afacere pe care a dezvoltat-o în doi ani și care i-a adus satisfacții. Vinul de mure, căutat peste hotare a început să fie un produs cerut și la noi în țara. Împreuna cu părinții săi, avocați de profesie, Ionel Burtea a dezvoltat un produs ce nu are adaos de sulfiți și sulfați și pe care îl prepară cu drag, după metode tradiționale și fermentație artizanală. Fructele sunt culese cu atenție, cele mari și coapte, sunt stoarse și sucul obținut este pus la fermentat.

 

Plantația de mure din localitatea natală, Țicleni-Gorj are șapte hectare și anul trecut a avut o producție de 25 de tone. Suficient cât să pregătească 10.000 de sticle de vin de mure, pe care îl și îmbuteliază. O treime din producție a fost deja vândută online, la prețul de 50 de lei sticla.

 

Tânărul nu vrea sa se oprească aici. A accesat proiecte cu fonduri europene pentru a înființa o seră de capsuni, dar și pentru a pregăti dulceața de zmeura și mure.