Cererile la APIA Dolj pot fi depuse și în weekend

2519

Fermierii care vor subvenții de la APIA trebuie să se grăbească! Cu doar câteva zile înainte de a expira termenul limită de depunere a cererilor unice de plată, care este 15 mai, fermierii doljeni sunt așteptați şi în weekend la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a-şi solicita subvenţiile. 

Centrul Județean Dolj al APIA va funcționa sâmbată și duminică și va primi cereri unice de plată aferente campaniei 2019. Astfel, centrul județean și centrele locale din subordine vor avea program normal, sâmbătă și duminică, în intervalul 8.30 – 14.30. Rugămintea celor de la APIA se adresează fermierilor doljeni, care trebuie să se prezinte pentru a-și depune cererile unice de plată până la data limită stabilită de lege.  Din comunicatul instituției reiese că programul prelungit este o măsura de sprijin pentru a se evita aglomerația și întârzierile în depunerea cererilor. 

Până pe 8 mai, s-au înregistrat cereri în sistem 29.300 de cereri (din care 535 de mari fermieri), adică peste 80% din totalul estimat.