„Aronia este mai mult decât un fruct, este un medicament”, declară Marius Toporiște, proprietarul unei plantații de Aronia Bio din județul Gorj

3086

Cunoaștem astăzi povestea lui Marius Toporiște, fermier harnic din Drăgotești, județul Gorj, care a reușit prin multă muncă să aibă o plantație de Aronia Bio, într-o frumoasă zonă de dealuri, Valea Măneștilor. Lângă o casă veche de un secol, de un turcoaz ce te duce cu gândul la însorita Grecia, Marius Toporiște a plantat în 2013 un hectar de Aronia, fruct renumit pentru calitățile sale deosebite. I-a spus “Cerdacul cu Aronia”, cu gândul la tradiție și copilărie și într-o zonă de deal, înconjurată de păduri și cu o faună bogată de plante medicinale, plantația de Aronia are cel mai prielnic mediu pentru dezvoltare.

În luna august, familia Toporiște începe culesul, iar fructele proaspete BIO se vând cu prețul cuprins între 20 si 30 lei pentru un kilogram, cantitatea minimă pentru livrare prin curierat fiind de 10 kilograme. Marius Toporiște a investit timp și bani în plantația sa de Aronia și se mândrește că le poate oferi clienților marfă de calitate. “Fructele sunt culese fără codițe pentru a putea fi ușor de prelucrat. Putem livra prin curier în orice locație din țară. Fructele sunt foarte gustoase, deoarece au fost cultivate într-o zonă de deal, nepoluată, înconjurată de păduri. Plantația a fost înființată într-o zonă cu un climat optim și nu a avut nevoie de nici un tratament fitosanitar, nu a fost niciodată erbicidată, iar ca îngrășământ am folosit numai gunoi de grajd”, ne-a spus Marius Toporiște.

Este binecunoscut faptul că Aronia sunt fructe-medicament. Acestea sunt un puternic antioxidant, întăresc sistemul imunitar și au efect antiseptic.

“Fructele pot fi consumate ca atare, preparate în dulcețuri sau sucuri, ori uscate. Îi așteptam pe toți cei care își doresc Aronia la noi în plantație. Pot să își aleagă singuri fructele și îi asigurăm de un cadru natural splendid, cu arbori seculari în jur, o zonă liniștită unde se aude doar ciripitul păsărilor”, a mai menționat fermierul.

Cerdacul cu Aronia este o Plantatie Aronia Bio. Producem fructe si produse din Aronia Bio: Tinctura, Oțet si Dulceață – handmade, iar calitatea și savoarea produselor noastre face diferența.

„Produsele noastre păstrează toate proprietățile fructului Aronia – fruct medicament! Tinctura de Aronia este un supliment alimentar, produs 100% natural, fiind o solutie alcoolica obtinuta prin prepararea la rece din fructe aronia bio și alcool natural de fructe. Tot un produs 100% natural este și Oțetul de Aronia, obtinut prin prepararea la rece din fructe aronia bio, culese din plantația noastră ecologică de aronia. Dulceața din aronia este 100% natural și conține fructe aronia bio culese din plantatia noastra ecologică, zeamă de lamâie și zahăr, realizat după o rețetă tradițională. Analiza și certificarea calității fructelor proaspete de Aronia Bio și a produselor din fructe Aronia Bio handmade: tinctura, oțet și dulceata, a fost realizată în urma unui parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse.

Cerdacul cu Aronia se găsește într-o zonă de deal, înconjurată de păduri, cu flora și fauna reprezentate de plante medicinale și păsări sălbatice. Vă invităm să vizitați Cerdacul cu Aronia, să vedeți livada de aronia, casa din lemn veche de 100 de ani din livadă, biserica de lemn cu pridvor veche de 350 de ani de lângă livadă și doi copaci uriasi situați în apropiere, cu varsta de cel puțin 300 de ani, în care își au cuib un cuc, o pupăza și multe alte păsări sălbatice … Vă așteptăm cu drag”, ne spune fermierul.

Aronia – în topul fructelor cu un puternic efect antioxidant

Ca îngrășământ s-a folosit doar gunoiul de grajd, iar plantația nu a avut nevoie de la înființare de nici un tratament împotriva dăunătorilor și bolilor, datorită mediului natural optim. Fructele Aronia au o valoare ORAC (puterea antioxidantă a fructului) de 16062 unității/ 100 g, fiind puternic antioxidante, fiind unul dintre cele mai antioxidante fructe. Recomandăm consumul de fructe si preparate din fructe ARONIA Eco!

Fructele de Aronia Bio întăresc sistemul imunitar, au efect antiseptic, fiind benefice în tratamentul bolilor cronice, diabet, boli de inimă și circulatorii, Parkinson, bronsite, cancer (leucemie, cancer de colon, endometrial, mamar, pancreatic), boli hepatice, inflamații cronice, osteoporoza, probleme gastro-intestinale – inclusiv ulcere, inflamarea ochilor (uveita), tulburari ale sistemului de reproducere și nervos. Fructul Aronia este mai mult decat un fruct, este un medicament. Produsele noastre: tinctura, oțet și dulceață din fructe Aronia Bio păstrează toate proprietățile fructului Aronia – fruct medicament.