Astăzi a fost lansat proiectul „ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ„ pentru elevii din învățământul primar și gimnazial din cadrul Liceului Tehnologic “Constantin Ianculescu”- Cârcea

1401

Programul este susținut din bugetul local al comunei. Elevii din clasele primare și gimnaziale vor servi la prânz masa în incinta unei cantine moderne și utilate după standarde europene, apoi vor merge în sălile de clasa pentru a-și face temele sau pentru a participa la diferite activități educative.

„Scopul programului este creșterea performanțelor școlare, accelerarea învățării prin activități educative, dezvoltarea personală și integrarea socială cu suportul cadrelor didactice implicate în proiect, precum și asigurarea unei mese calde copiilor. Susținem acest program din banii comunității, ne implicăm în dotarea școlii, ne dorim să- i ajutăm pe părinți pentru a le fi mai ușor în creșterea și educația copiilor. Comuna noastra are în acest moment peste 7000 de locuitori și am fi bucuroși dacă și-ar aduce toți copiii în Școala GImnazială a Liceului Ianculescu. Fiind foarte aproape de Craiova o parte din locuitori își duc copiii la școlile din oras. Vom investi în această școala, vom crea condiții elevilor la cele mai înalte standarde și îi vom convinge pe părinți să- și aducă micuții la școala din Cârcea. Pentru noi cei din administrația locală toate aceste proiecte pentru educație reprezintă o prioritate. Elevii vor beneficia de mâncare caldă, părinților li se comunicâ înainte cu o săptămână meniul pe care urmeazâ să- l mânânce copiii lor”, a declarat primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză

Directorul Liceului le-a mulțumit celor din Primărie și Consilui Local pentru investițiile făcute în școala pe care o conduce. „Avem tot sprijinul primarului și consilierilor locali. Proiectul „Școala după școală” este foarte apreciat de părinți. În proporție de 95% a fost acceptat de către aceștia. Sper să-i convingem și pe restul de 5%. Copiii vor mânca la prânz aici și vor face temele cu cadre didactice atât din școală cât și din alte școli. O parte din dascăli vor fi voluntari, iar ceilalți vor fi plătiți tot din bugetul local de către Primăria Cârcea”

Părinții s-au declarat încântați de această inițiativă a Primăriei, iar copiilor le-a plăcut mâncarea servită: ciorbă de pui și cartofi la cuptor cu pui. La desert cei mici au primit fructe.

Susținem investițiile în educația copiilor!