Fermierii din județul Olt au sărit în ajutorul sinistraților din Alba care au fost puternic afectați de inundațiile și viiturile din ultima perioadă. Mai mulți producători agricoli s-au mobilizat pentru a strânge ajutoare, legume dar și saltele de dormit, care au fost trimise oamenilor din Munții Apuseni afectați de furia apelor.

1618

Un gest exemplar,de mare omenie făcut de fermierii din județul Olt .Aceștia au încărcat mașinile cu legume și au plecat spre județul Alba, acolo unde vremea rea din ultima perioadă a făcut ravagii. Fermierii nu au așteptat ca autoritățile să se miște și să vină în ajutorul celor sinistrați, care au pierdut, în unele cazuri, tot ce au strâns într-o viață. Așa că mai multe maşini încărcate cu legume, dar şi cu alte alimente, saltele şi alte bunuri, au plecat din judeţul Olt către sinistraţii din judeţul Alba.


Mobilizarea exemplară a pornit din două importante bazine legumicole din Olt – Giuvărăşti şi Grădinari, iar produsele colectate vor fi duse într-un depozit indicat de autorităţile din Alba. La Giuvărăşti, comună vestită pentru producția de legume, au fost adunate 1,5 tone cereale, 500 kg legume, 23 litri de ulei, 100 kg făină, precum şi haine, dar şi peste 7.000 de lei. Toate acestea au fost duse la Roşia Montană, una dintre localităţile lovite de viituri, din judeţul Alba.
Tot în Olt, la Grădinari, s-au strâns aproape 2 tone de roşii, 500 kg de castraveţi, 500 kg vinete, aceeaşi cantitate de varză, dar şi ardei şi dovlecei. Oamenii au cumpărat şi 10-12 saltele pe care să le poată dona celor din Alba, afectați de inundațiile din ultima săptămână.

”Facem atât cât putem. Suntem convinşi că oamenii au nevoie nu doar de legume, au şi alte nevoi, atât am reuşit acum. Sper din suflet ca şi alte comunităţi din Olt, şi nu numai, să se implice. Mă voi ocupa personal de asta în localitatea Pleşoiu, de unde sunt“, spunea Ion Păunel, reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, în drum spre județul Alba.