Grupul de firme Cerealcom Dolj a donat sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul SCJU Craiova un echipament pentru endoscopie digestiva, echipament ce va permite investigarea tubului digestiv la pacienții pediatrici. Valoarea echipamentului este de 80.000 euro

2991

Grupul Cerealcom este unul dintre cele mai de succes afaceri romanesti din domeniul agriculturii. Aducand laolalta expertiza celor care conduc in prezent entitatile grupului, produse si servicii la cele mai inalte standarde si propria pasiune pentru agricultura, antreprenorul Mihai Anghel a adus grupul Cerealcom in top trei afaceri din domeniul agriculturii romanesti. Totodata omul de afaceri sponsorizeaza si doneaza echipamente medicale performante spitalelor din Craiova. Valoarea acestora se ridica la sute de mii de euro. Unul dintre chirurgii pediatri din Oltenia, dr. Alin Stoica si-a dorit foarte mult sa faca performanta in aceasta sectie.In urma cu cativa ani a inceput lupta pentru achizitionarea unui laparoscop, si una din maini i-a fost intinsa de Mihai Anghel – propritarul grupului Cerealcom. Anul trecut cand intreg sistemul medical trecea prin cea mai severa criza, Anghel a venit in ajutorul clinicilor de Terapie Intensiva din Scju si Spitalul „Victor Babes” donandu-le paturi de terapie intensiva, monitoare pentru functii vitale, ventilatoare, aspiratoare medicale si un videolaringoscop flexibil. Si Laboratorul de Genetica a fost sponsorizat cu extractor ARN.


In aceste zile a fost donat un echipament modern pentru endoscopie digestiva,echipament ce-i va ajuta pe chirurgii pediatrii din SCJU Craiova sa investigheze tubul digestiv al pacientilor foarte mici. Dr.Alin Stoica ne-a declarat: „De 1 Iunie, domnul Mihai Anghel ne-a donat cel mai util si modern sistem pentru endoscopie digestiva. Acum putem investiga pacientii pediatrici cu varste foarte mici. N-o sa-i mai trimitem la Bucuresti, Timisoara sau Cluj. Sa stiti ca si la copii intalnim hemoragii digestive, formatiuni tumorale, ulcere etc. Acum vom putea face asta la Craiova. Impreuna cu colegii mei chirurgi pediatrii am identificat nevoia endoscopiei digestive. In perioada urmatoare vom putea efectua atat endoscopie digestiva superioara cat si endoscopie digestiva inferioara. Echipamentul a fost montat in aceste zile. In perioada urmatoare, daca vom avea pacienti de diagnosticat, il putem folosi. Sunt foarte bucuros ca suntem beneficiarii unui astfel de sistem. Mihai Anghel prin grupul Ceralcom a ajutat foarte mult acest Spital si nu numai. „

In SCJU vor fi facute investitii pe viitor si cu ajutorul proiectelor europene.
Managerul SCJU-Laurentiu Ivanovici ne-a declarat ca in ultimul an companii importante din Dolj au sprijinit spitalul facand donatii de aparate si echipamente.”Sunt agenti economici importanti din Dolj care au fost alaturi de noi.Le multumim tuturor.Ne preocupa foarte mult sa investim in echipamente,mai ales in ATI.Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova va achiziţiona paturi noi de terapie intensivă pentru adulţi şi copii, dar şi alte echipamente medicale importante, în urma aprobării unei finanţări din fonduri europene de peste 2,7 milioane de euro.


Cu acest proiect, SCJU ajunge la trei finanțări din fonduri europene în ultimul an. În cadrul proiectului vor fi achiziționate 43 tipuri de echipamente medicale, dintre care 6 paturi de terapie intensivă pentru copii, 26 paturi ATI pentru adulți, un pat pentru pacient bariatric, 9 ventilatoare cu moduri multiple ventilatie (inclusiv CPAP, adult, copil/neonatatal, cu nebulizatoare si umidificator), 4 ventilatoare transport moduri multiple ventilaţie, 21 monitoare funcții vitale, 7 defibrilatoare bifazice cu posibilitate defibrilare automată externă și defibrilare manuală, 6 electrocardiografe portabile.

Unele echipamente înlocuiesc aparatură veche de jumătate de secol

O parte din echipamentele achiziţionate va înlocui aparatura veche chiar şi de 50 de ani, transmit reprezentanţii spitalului.” ne-a declarat Laurentiu Ivanovici.