Ion Oancea, candidatul perfect al PSD la funcția de primar al comunei Bratovoești

571

Cu o experiență în administrație de 20 de ani, dintre care 8 în calitate de consilier local, 4 ani viceprimar și 8 ani ca primar al comunei Bratovoești, Ion Oancea este persoana potrivită pentru a continua dezvoltarea comunei. A crescut în localitatea pe care astăzi o conduce, iar la cei 46 de ani are o familie frumoasă, două fete. Înainte de a intra în administrație, a lucrat în domeniul privat ca administrator. Nu îi este greu, nu se plânge, dezvoltarea comunei este țelul său, iar alături de oamenii care i-au dat girul încrederii continuă proiecte importante pentru creșterea nivelului de trai al tuturor.

Ion Oancea este de profesie tehnician transporturi auto, specializat apoi în management în administrația publică.

Comuna Bratovoești s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, iar proiectele pentru perioada următoare sunt deja bine stabilite de candidatul PSD la funcția de primar al comunei, Ion Oancea.

Misiunea administrației publice locale Bratovoești este de a satisface nevoile cetățenilor localității, prin oferirea unor servicii de calitate, eficiente, în condiții de reală transparență și cu implicarea tuturor locuitorilor în luarea deciziilor. Pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-a propus să realizeze, nu cere cetățenilor decât girul încrederii și timp pentru atingerea obiectivelor.

„În mandatul de primar al localității NOASTRE sunt hotărât să reprezint cât mai bine interesele și nevoile cetățenilor, să transform localitatea într-o comunitate  modernă, europeană, însă aceasta nu se poate realiza într-o scurtă perioadă de timp. Banii sunt de o covârșitoare importanță pentru realizarea unor investiții de anvergură, dar la fel de importantă este gestionarea eficientă a bugetului, ca urmare a identificării și prioritizării nevoilor comunității. Acesta este și motivul pentru care mi-am propus ca obiectiv pentru anul 2024-2028 elaborarea unei STRATEGII de dezvoltare locală TURISTICĂ, prin care să se reflecte o gândire unitară, pe termen lung, de lansare și promovare a localității ca stațiune turistică de nivel național. Cele menționate prezintă sintetic activitatea Consiliului Local, a Primăriei și a serviciilor publice subordonate Consiliului Local prin reliefarea principalelor direcții în care am acționat pentru punerea în aplicare a atribuțiilor ce îmi revin, conform legii. El este totodată și o raportare a stării economice, sociale și de mediu a localității noastre, reprezentând dovada deschiderii si transparenței, punând la dispoziția cetățenilor date concrete privind gestionarea banilor publici”.  

Economia locală este susținută îndeosebi de agricultură și zootehnie

În domeniul agricol continuă dezvoltarea, fapt ce va duce la o creștere a veniturilor locale printr-o investiție privată pentru construirea unui depozit cu camere frigorifice pentru produsele producătorilor locali, dar și o plantație de afine în suprafață de 8 ha, investiție ce a primit autorizația de construire și au fost deja demarate lucrările. Dincolo de importanța deosebită pentru agricultori, această plantație de afine va duce la crearea a câteva zeci de locuri de muncă.

Potențialul turistic al comunei, valorificat

Turismul face parte din sectoarele economice cu mari posibilități de dezvoltare pe termen lung, motiv pentru care, Ion Oancea dorește dezvoltarea zonei de agrement pe care comuna o deține, mai exact Stațiunea Victoria. Ca obiective turistice sunt de menționat: Lacul Geormane și Pădurea Bratovoești – locuri propice pentru petreceri si diverse activități recreative și plăcute în natură. Pe lac se poate pescui, se pot face plimbări cu barca, promenade pe malul lacului. Au fost finalizate două locații turistice urmând cea de-a treia în cel mai scurt timp, alte trei locații se află în faza de autorizare și alte șase în faza de avizare pentru eliberarea autorizației de construire.

De asemenea, a introdus în Planul Urbanistic General o suprafață de peste 20.000 de mp pe malul Lacului Geormane cu destinația de zonă verde parc și agrement, zonă ce va rămâne destinată în special locuitorilor comunei Bratovoești, dar și celor care vor să se bucure de liniște, relaxare și diverse activități recreative fără a fi condiționați de servicii private. Se lucrează la promovarea și dezvoltarea zonei turistice și asigurarea utilităților pe malul Lacului Marica și crearea infrastructurii rutiere între cele două lacuri pentru atragerea investitorilor. Lacul „Adunații de Geormane” și Balta „Marica” constituie obiective turistice deosebite, iar ca element de noutate este amenajarea unui canal de legătură între cele două lacuri având posibilitatea de a crea un circuit turistic și pe apă.  Economia comunei urmează a se dezvolta și pe alte sectoare industriale prin construirea a patru parcuri fotovoltaice private, în suprafață totală de 92 ha care vor contribui la veniturile locale și la crearea unor locuri de muncă.

„Consider că principala mea preocupare și a întregului aparat de specialitate din cadrul Primăriei Bratovoești și a Consiliului Local, începând cu mandatul de primar va fi gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local și nu în ultimul rând bunăstarea cetățenilor, vizând: dezvoltarea infrastructurii, atragerea de Fonduri Europene nerambursabile în vederea realizării obiectivelor prevăzute în „Strategia de Dezvoltare Locală a comunei Bratovoești“, atragerea de investitori, asigurarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor publici și a acțiunilor întreprinse de administrația publică. Îmi asum rolul de a comunica activ cu oamenii, așa cum am început încă de la preluarea mandatului. Fiecare cetățean este foarte important pentru mine. Cred că este loc de mai mult pentru modernizarea acestei localități, cred că am pierdut oportunități, cred că se poate mai mult, dacă interesul cetățeanului va fi ascultat și alte interese vor fi înlăturate.

De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor celor care-și aduc aportul în folosul comunității și consider că prin consultările și colaborarea pe care o vom dezvolta la nivelul comunei împreună cu personalul primăriei, consiliului local, autoritățile la nivel județean și ministerele vom reuși să rezolvăm din problemele ridicate de cetățeni precum și nevoile comunei”, a declarat Ion Oancea.

INFRASTRUCTURA

Alimentarea cu apă potabilă, introdusă în toate cele patru sate ale comunei, astfel:

 • Prunet pe toate străzile cu racorduri la toți cetățenii
 • Georocu Mare pe toate străzile cu racorduri la toți cetățenii
 • Bădoși în proporție de 70% cu racorduri la toți cetățenii
 • Bratovoești în proporție de 70% racordați la cerere parțial
 • Satul Bratovoeşti este în curs de evaluare la Agenţia Fondului de Mediu cu un proiect în valoare de 12.000.000 lei

Canalizare, introdusă în trei sate ale comunei, astfel:  

 • Prunet pe toate străzile cu racorduri la toți cetățenii
 • Georocu Mare pe toate străzile cu racorduri la toți cetățenii
 • Bădoși în proporție de 70% cu racorduri la toți cetățenii

Gaze naturale:  Incluși în Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” cu valoarea de 19.000.000,00 lei din valoarea totală de 71.585.243,00 a proiectului cu obiectivul ÎNFIINȚARE SISTEM INTELIGENT DE DISTRIBUȚIE A GAZELOR NATURALE ÎN CADRUL A.D.I. TEASC-BRATOVOEȘTI-ROJIȘTE

Drumuri. Situația drumurilor în comuna Bratovoești se prezintă astfel:

 • Satul Prunet este în curs de execuție cu asfaltare pe toate străzile prin programul ,,Anghel Saligny”
 • Satul Georocu Mare a fost finanțat pentru asfaltare prin programul = DR 28 – AFIR cu toate străzile
 • Satul Bădoși a fost finanțat pentru asfaltare prin programul = DR 28 – AFIR pentru cinci străzi
 • Asfalt existent pe strada Mamina
 • Satul Bratovoești a fost finanțat pentru asfaltare prin programul = DR 28 – AFIR cu o stradă și este în curs de execuție prin programul „Anghel Saligny“ cu strada ce leagă satul Bratovoeşti de Prunet
 • Asfalt existent pe strada Primăriei

Ion Oancea, primarul comunei Bratovoești: „Dragi cetățeni, am câștigat deja două lupte împreună, am dovedit că se poate, v-am demonstrat că orice obstacol poate fi înlăturat când mergem hotărâți având un singur scop, bunăstarea comunei Bratovoești. Cu experiență în administrație de 20 de ani, dintre care 8 în calitate de consilier local, 4 ani viceprimar și 8 ani ca primar al comunei, consider că principala mea preocupare și a întregului aparat de specialitate din cadrul primăriei începând cu mandatul de primar va fi gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local și nu în ultimul rând bunăstarea dumneavoastră, a cetățenilor, vizând: dezvoltarea infrastructurii, atragerea de Fonduri Europene nerambursabile în vederea realizării obiectivelor, atragerea de investitori, asigurarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor publici și a acțiunilor întreprinse de administrația publică. Îmi asum rolul de a comunica activ cu oamenii, așa cum am început încă de la preluarea mandatului. Fiecare cetățean este foarte important pentru mine. Cred că este loc de mai mult pentru modernizarea acestei localități, cred că am pierdut oportunități, cred că se poate mai mult, dacă interesul cetățeanului va fi ascultat și alte interese vor fi înlăturate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care-și aduc aportul în folosul comunității!“

Comandat de PSD Dolj, executat de SC. CAFEAUA DE SAMBATA DIMINEATA, CUI mandatar financiar 21240002.