Lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova au fost finalizate

715

Cea mai mare structură medicală din regiunea Oltenia dispune de o unitate de primire a urgențelor (UPU) configurată la nivelul standardelor europene, în urma unei investiții cu finanțare nerambursabilă, derulată de Consiliul Județean Dolj.

Lucrările, care au vizat modernizarea spațiilor existente ale UPU de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, precum și construirea a 2 corpuri de clădire, au fost recepționate la sfârșitul acestei săptămâni.

În urma demersului, a cărui valoare totală depășește 20 de milioane de lei, suprafața destinată activității UPU a crescut de peste 4 ori, la aproape 3.600 de metri pătrați.

„Angajamentul Consiliului Județean Dolj de a oferi comunității o unitate de primire a urgențelor modernă, cu spații și dotări care se ridică la înălțimea exigențelor europene în acest domeniu, a fost îndeplinit.

În aceste zile, am recepționat lucrările de modernizare și extindere a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, un demers absolut necesar, având în vedere volumul impresionant de activitate al acestei structuri, în care anual ajung peste 130.000 de cazuri.

A fost și motivul pentru care am decis, inițial, să lansăm această investiție prin alocarea de sume din bugetul propriu al CJ Dolj. Ne-am bucurat ulterior să constatăm că viziunea și planurile noastre pentru dezvoltarea UPU au fost confirmate, prin aprobarea acestui demers pentru finanțare din fonduri europene, ca parte a unui proiect în care printre parteneri am avut chiar Ministerul Sănătății.  

Odată cu finalizarea lucrărilor, putem vorbi despre cea mai mare unitate de primire a urgențelor din Oltenia, o unitate care de acum are asigurate toate condițiile pe care le impune statutul său de importanță regională“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Investiția pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul SCJU Craiova, inițiată de Consiliul Județean Dolj cu susținere financiară din bugetul propriu al instituției, a fost ulterior aprobată și preluată pentru finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul unui proiect mai amplu, intitulat „Îmbunătățirea accesului populației din județele Mehedinți, Dolj și Olt la servicii medicale de urgență“. Noul sediu al UPU este prevăzut cu spații pentru accesul și trierea pacienților, module de consultații, terapie imediată și intensivă, dar și pentru resuscitare, computer tomograf, precum și cu o sală multifuncțională destinată pregătirii studenților.