„Facem Ponoarele boboc” actiune de curatenie in comuna Ponoarele, Mehedinti organizata de primarul comunei impreuna cu locuitorii si turistii din aceasta zona

2833

Georgică Pătraşcu primarul comunei Ponoarele din judetul Mehedinti a mobilizat astazi o intreaga comunitate pentru a strange gunoaiele de pe raza comunei Ponoarele.

In 15 sate ce apartin acestei comune,grupe de voluntari formate din locuitorii dar si turisti ,cu mic cu mare au strans tone de gunoaie din toata zona. O zona foarte frumoasa, binecuvantata de Dumnezeu, in care gasim toate formele de relief si unde natura a făcut Podul lui Dumnezeu, a scurmat în piatră și-a dat naștere lapiezurilor si a facut să apară și să dispară un lac întreg, după bunul plac dar și unde suflă flori de liliac, negreșit în luna mai, peste o pădure imensa – Ponoarele, Mehedinti, Romania.

Relieful locului, peşterile şi colţurile izolate de pădure i-au făcut pe localnici şi născocească tot soiul de poveşti şi legende, cu înfruntări între bine şi rău care au lăsat în urmă peșteri şi pietre cu forme ciudate. Poveştile transmise din generaţie în generaţie, îmbinate cu frumuseţea naturii, ar putea să atragă turişti din toată ţara, dar zona este, încă, prea puțin cunoscută publicului larg.


Comuna Ponoarele se află la o distanţă de 49 de kilometri de Târgu Jiu şi la 66 de kilometri de Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane.
Printre voluntari am gasit si turisti din Craiova. Acestia au participat alaturi de localnici la stragerea gunoaielor din Ponoare.

Silviu Bogdan ne-a declarat: „Chiar daca am venit sa ne relaxam ,nu am putut sta pasivi cand am vazut cum a mobilizat primarul comunitatea.Noi suntem sportivi si stim cat de important este sa fii sanatos, sa traiesti intr-un mediu curat, sa-l respecti si sa nu-ti bati joc de ce-a lasat natura”.


Primarul Georgica Patrascu ne-a declarat ca face asta in fiecare an, pentru ca isi doreste o comuna curata. „Din pacate gunoiaele sunt lasate tot cei care nu inteleg cat de important este sa traim intr-un mediu curat si sanatos. Nu stam cu mainile-n san,dar nu putem tolera la infinit nepasarea si lipsa de educatie.Voi monta in toata comuna camere de luat vederi si vom actiona in consecinta .Cui nu-i pasa, va plati amenda, poate data viitoare se va gandi de doua ori cand va arunca hartiile si peturile” Ponoarele este recunoscuta pentru turisti si pentru „Festivalul Florii de Liliac.
Merită să faci o vizită până în Ponoarele pentru că aici găsești câteva elemente nu doar spectaculoase, dar și unice în România! Pădurea de liliac, îți va impregna în simțuri mirosul proaspăt de-o să-ți ajungă până la anul. Cât despre câmpurile de lapiezuri îți vor pune imaginația la încercare. Din pacate anul acesta nu se stie daca acest festival se mai tine.

In rest locul are o frumusete aparte. Si pentru cateva ore merita sa vii sa admiri minunile facute de natura, sa-ti incarci bateriile si sa te odihnesti pentru cateva minute pe „Podul lui Dumnezeu”.