Principele Nicolae al Romaniei a ales localitatea Bucovat – Dolj pentru a planta astazi peste 2000 de puieti de Cer. Alaturi de 100 de voluntari in cadrul proiectului “Codrii de maine “ Principele Nicolae declara: “Plantam astazi pentru viitor”!

3377

Proiectul “Codrii de Mâine’” al Asociatiei Principele Nicolae al Romaniei a revenit în această primavara. De data aceasta principele Nicolae al Romaniei a ales localitatea Bucovat-Dolj. “Avem o deosebită placere să anunțam că în această duminica, 11 aprilie, vom planta o suprafața de 5000 mp în localitatea Bucovăț, jud. Dolj .

Asociația Principele Nicolae vă va pune la dispoziție echipamentul necesar si va asteapta cu mic cu mare la reimpadurire.Peste 2500 de puieti de Cer vor fi plantati in zona de sud a comunei Bucovat”.Principele a fost primit in aceasta dimineata in fata primariei cu paine si sare de doi copii minunati.

Acesta a declarat celor prezenti ca a ales aceasta localitate pentru ca este un loc iubit de multi ,atat de cei care locuiesc aici dar si de cei din Craiova care vin sa faca sport, dar si pentru ca in zona au avut loc alunecari de teren.” Este foarte important sa avem grija de natura,sa conștientizam tinerii ca un mediu curat reprezinta un viitor sanatos iar padurea reprezinta plamanul Planetei.”Asteptam in jur de 100 de voluntari care sa vina astazi langa noi.Voi reveni in aceasta zona pentru ca imi place foarte mult si pentru ca am gasit deschidere din partea autoritatilor locale si a celor de la Ocolul Silvic.

Ca intotdeauna, asemena evenimente nu se pot realiza fără sprijinul comunitații locale și sponsorilor căroră ne dorim să le mulțumim.
Primarul comunei ,Cristian Tuta l-a invitat pe principe sa planteze in Parcul de langa Primarie doi stejari in memoria Regelui Mihai si a Principelui Consort Philip,Ducele de Edinburg.”Cei doi ar fi fost mandrii sa vada ca avem grija de mediu si de padurile Romaniei.
Impreuna cu voluntarii principele Nicolae a inceput astazi plantarea puietilor de Cer ,sub indrumare reprezentantilor Ocolului Silvic Dolj.

Inginerul Ionescu le-a explicat celor prezenti importanta reimpaduririilor dar si modul de plantare al puietilor de Cer :”Avand in vedere importanta Perdelelor Forestiere de Protectie, care in zonele de campie cu suprafete reduse de padure, au o influenta deosebit de favorabila asupra mediului inconjurator, prin protectia climatica ce o asigura, prin rolul de a reduce viteza vantului, prin rolul depoluant şi de recreare pentru polulatie .

Natura este de partea noastră!
Primarul comunei ne-a declarat ca este foarte bucuros ca a fost aleasa padurea Bucovatului ca prima actiune a asociatiei principelui Nicolae in proiectul “ Codrii de Maine” si isi doreste sa faca din aceasta localitate un loc pe care sa-l indrageasca din ce in ce mai multi doljeni ,un loc de agrement in aer liber unde sa se poata face sport,de la ciclism,motocros,alergari si drumetii!