Ferma Miti din Boureni, aleasă de reprezentanții unei firme germane de îngrășăminte Bio pentru prezentarea tehnologiei de producere a acestora

1545

Ieri am ajuns împreună cu președintele Camerei de Comerț Oltenia- Gabriel Vlăduț și Valentin Mitrică- presedintele Clusterului Bio Oltenia, în ferma lui Dumitru Drăgulescu din localitatea Boureni, Dolj. Acțiunea a avut drept scop prezentarea unor noi produse de fertilizare și îngrășăminte de către reprezentantul unei firme din Germania, Christian Cabau, un român stabilit în Germania în urmă cu 15 ani. Acesta din urmă, dorește să sprijine fermierii români prezentându-le îngrășăminte bio, produse de calitate, nou apărute pe piată.
„Încurajarea fermierilor de a folosi îngrășăminte cât mai ecologice, reprezintă o prioritate pentru noi”, declară Valentin Mitrică, președintele Clusterului Bio Oltenia.

Gabriel Vlăduț, președintele Camerei de Comerț, ne-a declarat că s-a întâlnit de mai multe ori cu reprezentanții firmei germane, dar pentru a avea succes această acțiune, cel mai corect este ca produsele să fie prezentate direct fermierilor. „Este o firmă care a obțimut brevet de invenție pentru aceste produse. Modul de promovare este unul foarte bun, pentru că fermierii care se decid să le folosească, vor primi și echipamente de producere a acestor îngrășăminte. Fiind realizate din resturi vegetale și animale, fermierii și le pot produce singuri.
Am ales să venim în ferma Miti din Boureni, pentru că fermierul nostru este foarte deschis la astfel de propuneri. Are o fermă cu de toate: struți, porci mangalița, ponei, păuni, găini de rasă, papagali, o livadă de toată frumusețea și un depozit de cerale.”

Miti Drăgulescu a declarat pentru ziarul Agricol, că-i place tot ce face. Eu nu mă plâng de oboselă. Fac totul cu plăcere, din pasiune. Avem mai multe afaceri, așa că de ce să nu devin și producător de îngrășăminte bio, după tehnologii nemțești. Voi reuși să strâng materia primă pentru producerea îngrășămintelor bio, pentru că noi am reușit să înființăm o cooperativă, formată din mai mulți fermieri din zonă, așa că eu cred că m-aș descurca. Rămâne să-mi prezinte mai detaliat, domnul Cabau toate condițiile și apoi mă voi decide.”

Ferma Miti este animată de o mulțime de păsări, porci, struți, ponei, etc. Dar atracția fermei o reprezintă un papagal Alexander, dresat de fermier să-i țină companie la o cafea și o țigară.