Goji BIO Brașov, o cultură cu randament și o investiție în sănătatea tututor

4540

În contextul actual al problemelor aparute in sanatate, tot mai multe persoane sunt interesate de consumul produselor din fructe cu continut mare de vitamina C si antioxidanti, toate pentru o imbunatatire a imunitatii in fata eventualelor probleme de sanatate. Realitatea este ca productia romaneasca va fi cea care ne poate scoate din o eventual criza alimentara, deci va trebui sa acordam o atentie sporita cultivatorilor existenti si potentiali. Totodata, o mare parte din cei intorsi din strainatate, au realizat ca reintoarcerea la viata din afara tarii nu va posibila prea curand si deci cu resursele si experienta dobandita in strainatate se indreapta spre investitii in Romania, in agricultura si in special in culturile de nisa cu valoare adaugata mare si care prelucrate se incadreaza in componenta de sanatate.

Una din culturile cu randamente mari si beneficii financiare majore, este cultura de Goji. Impreuna cu cultura de Aronia sau Catina, Goji face parte din investitiile in sanatate, care sunt foarte cautate in tara si strainatate pentru calitatile extrordinare si benefice pentru organism.

Am stat de vorbă cu Adrian Nicolae, director la Goji BIO Brașov și ne-a spus ce înseamnă această perioada pentru ei. “Criza actuala ne-a afectat pe toti, chiar si la Goji Bio Brasov, lipsa mobilitatii si a predictibilitatii face ca proiectele din aceasta prioada sa fie amanate pana la trecerea crizei. Pana la noi decizii, facem ce stim mai bine sa facem, sa ajutam cultivatorii de Goji sa treaca penste problemele intampinate in culturile proprii, oferindu-le consultanta de specialitate. Cu aceasta ocazie am putut sta de vorba cu foarte multi tineri, unii reveniti in tara in acesta perioada care sunt foarte interesati de a investi in agricultura si in cultura de Goji in special. Practic comenzile pentru aceeasi perioada al anului trecut, sunt aproape duble.Nu cred ca vor mai fi probleme cu forta de munca in agricultura in conditiile in care variantele comparative s-au imputinat daca nu chiar au disparut de tot. Agricultura si investitiile in agricultura pot fi o solutie buna pentru a trece peste criza economica ce va veni. Pentru cei ce nu au reusit sa planteze in acest sezon, avem plante la ghivece, pentru a fi plantate tot timpul anului. Regretul nostru cel mai mare este ca am amanat pana la vara  infiintarea fabricii si lansarea propriei linii de produse din Goji, care acum ar fi fost foarte utila la cresterea capacitatii de aparare a organismului”, a spus managerul.