“Plățile pentru subvențiile agricole vor continua”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros

2148

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Ministrul Agriculturii Adrian Oros îi asigură pe fermierii români că se vor continua plățile pentru subvențiile agricole. În plus, Adrian Oros arată că agricultorii și crescătorii de animale vor beneficia în continuare de sprijin prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Iată cum arată declarația ministrului: “Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a luat urgent măsuri pentru a continua activitatea de plată a subvențiilor cât și cea de accesare și implementare a măsurilor de sprijin cu asigurarea condițiilor necesare protejării beneficiarilor și în egală măsură a angajaților”, a declarat Adrian Oros pe pagina sa de Facebook.

Astfel, începând cu 16 martie și până pe 6 aprilie, campania de depunere a cererii unice de plată pentru subvențiile agricole pe 2020 a fost suspendată, iar termenul limită de depunere va fi prelungit până pe 15 iunie. În plus, funcționarii APIA lucrează în continuare, doar că nu au program cu publicul. Ei pot în această perioadă să continue autorizarea la plată a fermierilor care nu au încasat parțial sau total subvențiile agricole aferente anului 2019. Ziarul Agricol vă reamintește că termenul-limită pentru plata tuturor subvențiilor din anul precedent este 30 iunie.