S- a dat startul vânzărilor de flori din serele de la Beharca. Doritorii de frumos sunt așteptați să cumpere cyclamen și primule

4535

Ziarul Agricol: Domnule inginer, ce flori aveți în serele dumneavoastră în această perioadă?
Ing. Ion Bodârnea, proprietar Serele Beharca: În aceste momente avem în sere o explozie de culori, pentru că ne-au înflorit primulele, ciclamen-ul și în curând garofițele și zambilele.
Acestea sunt florile cele mai căutate și sunt și valoroase pentru că sunt plante perene.

Ziarul Agricol: Din punct de vedere al temperaturilor de afară, spuneți- ne dacă vă afectează sau nu?
Ing. Ion Bodârnea: Ciclul lor biologic a fost perturbat, deoarece au fost fluctuații de temperatură, ba prea ridicată, ba scăzută. Au fost câteva nopți cu temperaturi de -12 grade.

Ziarul Agricol: În această perioadă prețurile au crescut la utilităti. Spuneți-ne dacă veți crește prețul florilor?
Ing. Ion Bodârnea: Nu numai utilităților le-a crescut prețul, ci și turbei, dar mai ales ghivecelor. Acestea s-au scumpit foarte mult. Noi le achiziționăm din afară și țin să vă spun că sunt foarte scumpe. Prin urmare, aceste scumpiri se vor reflecta și în costul final al plantelor produse de noi. Deci vom crește prețul în acest an. Noi vindem plantele direct de aici de la Beharca. Foarte mulți clienți vin și le cumpără direct din sere.

Ziarul Agricol: Anul trecut a fost un an bun pentru dumneavoastră?
Ing. Bodârnea: Da, a fost un an bun. Chiar pot spune că am terminat plantele mai devreme. Noi producem plante de calitate. Eu îmi doresc ca toți cei care sunt clienții noștri să revină în fiecare an, să fie mulțumiți.

Ziarul Agricol: Produceți tot anul, flori?
Ing. Ion Bodârnea: Nu, producem doar pe sezon: primăvara, vara nu mai avem și apoi toamna revenim cu tufănelele.

Ziarul Agricol: Nu v-ați gândit să produceți și Crăciunițe?
Ing. Bodârnea: Nu, pentru că sunt flori foarte pretențioase, cresc la temperaturi de peste 20 de grade, și noi nu ne permitem astfel de cheltuieli, nu am fi rentabili.

Ziarul Agricol: Așadar ați dat startul vânzărilor?
Ing. Ion Bodârnea: Da, vindem cyclamen și primule. Îi așteptăm pe doritori la serele de la Beharca.