47 de agenți economici urmează să-și desfășoare activitatea în Parcul Industrial High-Tech Industry Craiova

1625

Pe cele circa 30 de hectare de teren s-au instalat 47 de rezidenţi, din diverse domenii de la activităţi de confecții, panificație, asistenţă medicală specializată, la întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi accesorii, producție publicitară, frigorifer, tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, colectarea şi epurarea apelor uzate, prelucrarea ceaiului şi cafelei, fabricarea mobilei, fabricarea pâinii şi produselor de panificaţie sau fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice.

Investiţiile Consiliului Judeţean Dolj au fost cele care au dus la atragerea investitorilor privaţi în acest parc industrial, contând foarte mult faptul că toate utilităţile sunt la limita de proprietate a fiecărei parcele. În plus, beneficiile agenţilor economici care demarează o investiție de tip greenfield (dezvoltată de la zero) într-un parc industrial sunt numeroase. Suficient cât să demarezi cu uşurinţă o afacere.
Este o investiţie sută la sută a Consiliului Judeţean Dolj, care a asigurat toate utilităţile necesare. Beneficiile pentru investitori sunt şi ele pe măsură: o chirie simbolică de 10 eurocenţi pe metrul pătrat, nu se plăteşte pentru autorizaţia de construire, nu se plăteşte impozit pentru teren şi clădire până în anul 2044. Există însă obligaţia de a avea un angajat la 100 mp închiriaţi. În acest moment, High-Tech Park este ocupat în proporţie de 100% şi poate genera aproape 3.000 de locuri de muncă. În prezent agenții economici care și-au început activitatea au creat peste 300 de locuti de muncă. Din păcate cei doi ani de pandemie au îngreunat deschidera celorlalți agenți care au venit în parc. Spre exemplu, firmele de producție publicitară au activitate intensă. Unul din agenți, exportă producția 100%,” a afirmat Ionuţ Pârvulescu, directorul general al High-Tech Industry Park Craiova

Dan Diaconu, managerul firmei Media Concept, ne-a declarat că activitatea realizată de compania pe care-o conduce se pretează la a fi desfășurată într-un parc industrial: „Avem o chirie simbolică, utilitățile aduse la poartă și eliberarea autorizației de funcționare într-un timp scurt. Noi exportăm toată producția. Spre exemplu, lucrăm echipamente sportive pentru Franța, Spania, Olanda și Germania. Acum confecționăm un steag foarte mare pentru campionatul național de fotbal al Franței. Utilajele noastre sunt de ultimă generație. Peste 30 de oameni și mai mulți colaboratori lucrează în acest tip de bussines. Lucrăm calitate. Cu beneficiarii noștri nu-ți permiți sa te „joci”. Ne-am impus pe o piață concurențială dezvoltată tocmai prin calitate și seriozitate”