„Încălțăm toți Românii cu șosetele perfecte la prețuri corecte!”, declară tânărul antreprenor Ilie Pană, cel care a reușit să convingă românii să comande online șosete în cutii.

1164

De data aceasta echipa emisiunii Cafeaua de sâmbătă și ziarul Agricol.ro a ajuns în Laboratorului de Șosete. Ne întâmpină Sergiu, unul dintre oamenii de bază ai Laboratorului. Sergiu ne invită-n fabrică. Aici găsim mulți roboți și doar 3 fete. Una dintre ele aranja șosetele, cealată le punea în cutiuțe si cea de-a treia le punea pe bandă.
Sergiu ne arată ultima noutate: cutiuțe mai mici cu doar trei perechi de șosete fără cusătură dintr- un bumbac fin. „Acesta este noul produs. Nu l- am lansat încă. O să vă zică mai multe Ilie când ajunge.Ilie Pană- tânărul al cărui model în viață a fost tatăl lui. Când era mic voia să se facă „patron” ca și tatăl pe care- l admira foarte mult.

Povestea Laboratorului de Șosete

Această poveste de antreprenoriat pur românesc începe în 2016, când tânărul Ilie Pană, fără absolut nicio experiență în domeniu, a vrut neapărat să înființeze o fabrică folosind fonduri europene. „După multe documente, sticle de Coca Cola, pachete de țigări, nopți nedormite, urlete și strigăte cu furnizorii, în toamna anului 2018 fabrica a devenit realitate” declară Ilie.

Momentul revelației de a crea un sistem direct Factory2Consumer a venit atunci când într-o discuție cu un hipermarket i s-au cerut 10.000 Euro taxă de listare și plata la 90 de zile. Înțelegând că șosetele sunt produse mult prea ieftine pentru a plăti asemenea taxe, acesta a decis să găsească alte soluții. „Iată-ne servindu-ne clienții direct și bucurându-ne enorm de șansa de a auzi fiecare părere, sfat și chiar și critică”, declară tânărul antreprenor

Fără cusătură la vârf

Lumea se sperie de roboți. Unii cred că roboții o să lase oamenii fără locuri de muncă. Roboții Laboratorului de tricotat șosete ajută să producă „șosete perfecte”, cu vârfuri încheiate fără cusătură. În unele fabrici asta se realizează chiar și acum de către oameni, care pun fiecare ochi de tricot pe câte un ac, pentru o încheiere perfectă la vârf.
„Noi credem că oamenii merită joburi mai bune. Noi, cu ajutorul roboților noștri am creat locuri de muncă, cu oameni care creează modele, care reglează roboții, care ambalează frumos șosetele și care verifică atent calitatea fiecarei șosete, și nu doar o singură dată. Și DA, LA NOI CHIAR E PE BUNE! Șosetele noastre chiar nu au cusătură la vârf,” declară răspicat omul de afaceri

80% bumbac virgin pieptănat 18% poliamidă 2% elastan
De ce nu 100% bumbac?

„Majoritatea clienților ne întreabă. Când am deschis fabrica, neavând experiență, și noi am vrut să facem doar șosete 100% din bumbac. Testând luni de zile tot felul de combinații de fire pentru a găsi șoseta perfectă, am înțeles că, de fapt, o șosetă 100% bumbac nu este șoseta perfectă pe care noi o căutam.
Bumbacul este un fir foarte fragil, oricât de pieptănat ar fi, și oricât de lungi ar fi fibrele sale. O șosetă 100% din bumbac se degradează imediat. De aceea noi folosim fir sintetic de poliamidă de cea mai înaltă calitate pentru a da rezistență șosetei, fără a încălzi picioarele sau a le face să miroasă. Sunt oameni care au purtat mai multe zile șosetele noastre și nu au avut probleme, deși nu recomandăm acest comportament.

Noi nu vom folosi niciodată bumbacuri ieftine în Laboratorul de Șosete.
Noi folosim cele mai bune fire și cea mai înaltă tehnologie de fabricație în Laboratorul de Șosete, însă prețurile noastre nu sunt mai mari față de șosetele mai slabe calitativ existente în magazine. Bumbacul este virgin pieptănat, nu este orice bumbac. Foarte important! Acest bumbac ne costă TRIPLU față de bumbacurile ieftine, regenerate, care se folosesc la șosetele cu prețuri incredibil de mici, dar și la cele care se regăsesc în magazine la prețuri normale”, ne precizează Ilie.

De câte feluri sunt cutiuțele:

Cutiuța „Șosetele Esențiale”
Cutiuța de Colecție
Șosetele Esențiale + Culorile Anului
Șosetele Esențiale
Lungi + Culorile Anului
Șosetele Esențiale
Fără Tălpici
Șosetele Gleznă Albe & Negre