Zi de hram pentru Biserica Ortodoxă „Sf.Mucenic Haralambie” din satul Cioroiu-Nou, județul Dolj

1996

Biserica ortdoxă „Sf. Mucenic Haralambie, sat Cioroiu Nou, com. Cioroiași a fost construită în anul 1841 și este declarată monument istoric. Cinstirea Sfântului Mucenic Haralambie a cheamat astăzi la rugăciune şi fapte bune, micuța comunitate de credincioşi din satul Cioroiu-Nou
La ceas de sărbătoare, preotul parohiei ilie Valentin, cel care a venit de curând în această parohie împreună cu reprezentanți ai Mitropoliei Oltenia au sâvârşit Sfânta Liturghie în mijlocul slujitorilor şi credincioşilot laducându-le cuvânt de binecuvântare şi de întărire duhovnicească.

Noul preot al acestei parohii își dorește din tot sufletul să aducă în biserică mai mulți enoriași. S-a implicat foarte mult fiind susținut și de săteni. ” ” Îmi doresc ca această parohie să fie plină de credincioși. Am adus câteva îmbunătățiri: am pus mochetă, am curățat icoanele, candelabrele, ajutat fiind de credincioși, prieteni, familie. Voi continua să fac tot ce- mi stă- n putință pentru a reda stralucirea de altă dat’ a acestui monument istoric. Știu că este greu, dar nu imposibll”, ne- a declarat cu modestie tânărul preot Ilie Valentin.
După slujbă toată comunitatea a fost invitată la masă. Cateringul a fost realizat de DD Fest Cioroiu-Nou