Scad coloniile de albine melifere

1810

Organizația Internațională pentru monitorizarea bolilor atrage atenția!Numărul coloniilor de albine melifere se micșorează rapid în Europa. Astfel, din datele prezentate de studii, declinul general al albinelor după sezonul de iarnă 2017-2018 ajunge la 16,4%. La acest studiu al organizației cu sediul în Elveția au participat 25 363 de apicultori în 36 de țări. 

Oamenii  de știință au elaborat un chestionator în care au fost incluse trei dintre principalele probleme care ar duce la declinul albinelor. Prima se referă la faptul că familia a supraviețuit, dar există probleme cu regina, cea de-a doua spune despre colonia care a murit sau a scăzut cu mai multe sute de albine sau o a treia cauză vorbește despre colonia care a fost pierdută ca urmare a unui dezastru natural sau din alte motive. 

Un alt factor important de risc pentru albinele de miere sunt acarienii. În plus, un rol important îl are și ceea ce mănâncă acestea. Autorii studiului au constatat că, sursele de hrană specifice au avut un impact negativ asupra stării albinelor.

Astfel, s-a dovedit că, în mai multe țări, în special în Portugalia, Irlanda de Nord, Italia și Anglia, numărul coloniilor de albine a scăzut deja cu peste 25%.