Se pregătesc plățile APIA pentru crescători

1422

Vin vești de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care pregătește plățile pentru subvențiile acordate în avans pentru Campania 2019. Aflată în plină campanie de verificări în teren și prin teledetecție, conducerea APIA se ocupă în paralel și de avansul din acest an care va demara la 15 octombrie.

Și pentru oieri sunt vesti bine, care ar urma să primească 70 la sută din schema de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) aferent Campaniei 2019! Pe lângă schemele directe care intră anual la plata avansului, APIA ia în calcul și în acest an să includă și oierii pe lista fermierilor care vor intra la plată din 15 octombrie. Astfel, ca și în anii trecuți acordarea plăților în avans va demara la jumătatea lunii octombrie, cu prioritate pentru fermierii care dețin suprafețe cuprinse între 1 și 10 ha.

Mai apoi, din data de 25 octombrie trebuie să intre în a doua etapă de plată fermierii care au suprafețe mai mari de 10 ha de teren agricol. Plățile vor fi efectuate până pe 30 noiembrie, urmând ca de la 1 decembrie să înceapă plata finală. Trebuie știut că oierii ar urma să intre la plata mai târziu, după 1 noiembrie.