Sprijin pentru tinerii fermieri

1948

Vești pentru tinerii fermieri! Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară derulat pe perioada 2018-2020 vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin realizarea unui instrument de susținere financiară, care să ofere acestora posiblitatea de a angaja forță de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară, după cum anunță într-un comunicat de presă Direcția pentru Agricultură Dolj. 

Astfel, angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană angajată. În primul rând, primesc 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară, mai apoi 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare. De asemenea, angajatorul primește 500 lei pentru persoanele fără studii.

Una dintre condiții este ca tinerii beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare, conform codurilor COR. Pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se mai arată în comunicatul dat. 

Pentru cei interesați, înscrierea în Program se poate face până la data de 31 decembrie 2020.