Tinerii fermieri, încurajați să lucreze în agricultură

1935

Astăzi, în ședința de Guvern au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336 / 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară!

Astfel, așa cum a anunțat Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe pagina sa de socializare: “ Vrem să venim în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin realizarea unui instrument de susţinere financiară, care să ofere acestora posiblitatea de a angaja forţă de muncă tânără în sectoarele amintite”, a menționat secretarul de stat. 

Concret, fermierul care face dovada angajării a doi tineri beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată: 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională, de scurtă durată, în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare şi 500 lei pentru persoanele fără studii. Anunțul a fost făcut astăzi, de Daniel Botănoiu, care promite sprijin pentru tinerii fermieri ! 

Sursa foto: pagina de Facebook Daniel Botănoiu