Acasă Recomandate Angajații Clariant Romania implicați activ în acțiunea de plantare de copaci, în...

Angajații Clariant Romania implicați activ în acțiunea de plantare de copaci, în cadrul „Lunii Plantării Arborilor“

1481

     

•  34 de angajați ai Clariant de la fabrica din Podari, voluntari în cadrul proiectului

• 1.400  de puieți de stejar pedunculat plantați    

Podari, 13 aprilie 2021 – Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a răspuns inițiativei Radio Craiova și s-a alăturat acțiunii de plantare de copaci, ce a avut loc în data de 9 aprilie, în cadrul Ocolului Silvic Craiova – Unitatea de Producție 4 Bratovoiești. Astfel, 34 de angajați ai Clariant au participat ca voluntari în amplul proiect de plantare de copaci și au contribuit la sădirea a 1.400 de puieți de stejar pedunculat. Inițiativa s-a derulat respectând măsurile de prevenire a Covid-19.

Evenimentul face parte din proiectul „Luna Plantării Arborilor”, care se desfășoară de 15 ani în Dolj, în perioada 15 martie – 15 aprilie și este organizat de Studioul Teritorial de Radio Craiova în parteneriat cu Direcția Silvică Dolj. Clariant, Brigada Multinațională Sud-Est, din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Asociația Acces s-au alăturat acțiunii.

Clariant susține activitățile ecologice și se implică activ în sprijinirea comunității locale: „Fiecare dintre noi are un impact real asupra mediului înconjurător, iar protejarea acestuia ține de noi toți. Acțiunea de plantare de copaci, inițiată de Radio Craiova, în parteneriat cu Direcția Silvică Dolj, se aliniază perfect cu valorile companiei Clariant, protejarea vieții și a comunității fiind unul dintre obiectivele noastre majore.  Angajații Clariant și-au arătat din nou interesul și angajamentul pentru binele comunității din care facem parte cu toții și au spus DA, acțiunii ecologice. Le mulțumesc călduros tuturor celor ce s-au implicat activ dând un frumos exemplu de civism și reponsabilitate.” a declarat Dragoș Gavriluță, Director de proiect sunliquid® România.

Angajamentul Clariant pentru binele comunității este continuu, iar acest nou proiect reconfirmă această promisiune a companiei. Pe parcursul anului trecut, Clariant s-a implicat într-o serie de inițiative în sprijinul comunității locale din Podari, județul Dolj. Compania a renovat dispensarul din comună, a donat pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare familiilor aflate în nevoie și a fost parte a unei campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără stăpân.

Investiția Clariant din Podari este una dintre cele mai mari investiții de tip greenfield aflată în derulare, în sud-vestul României. Prin tehnologia inovativă sunliquid®, recunoscută și premiată la nivel internațional, fabrica va procesa anual, la capacitate maximă, peste 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic. Finalizarea fabricii este preconizată pentru finalul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.

Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi ușor amestecat în combustibilul convențional și utilizat în infrastructura auto actuală. Etanolul celulozic este cu atât mai important, în contextul în care  Uniunea Europeană își propune să atingă neutralitatea climatică până în 2050 și să susțină utilizarea energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport.

CONTACT PRESĂ, DIN PARTEA CLARIANT:

PETRUŢA PETCU

BDR Associates, Hill+Knowlton Strategies Partner

Phone: 0722 996 307

E-mail: petruta.petcu@bdr.ro

Urmărește-ne pe Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram

SUNLIQUID® ESTE TRADEMARK CLARIANT ÎNSCRIS ÎN MULTE ŢĂRI

www.clariant.com

Clariant este o companie inovatoare axată pe produse chimice  de specialitate, având sediul în Muttenz, lângă Basel/Elveţia. La data de 31 decembrie 2020, compania avea un număr total de 13.235 de angajaţi. În anul fiscal 2020, Clariant a înregistrat vânzări de 3.860 miliarde de franci elveţieni din afacerile în derulare. Compania activează în trei domenii de business: Produse Chimice de Îngrijire, Cataliză și Resurse Naturale. Strategia organizaţiei Clariant se bazează pe cinci piloni: accentul pe inovaţie prin cercetare și dezvoltare, valoare adăugată și sustenabilitate, repoziţionarea portofoliului, accelerarea creșterii și creșterea profitabilităţii.

www.sunliquid.com & www.clariant.com/romania

sunliquid® este o metodă biotehnologică inovatoare de producere a etanolului celulozic din reziduuri agricole, cum ar fi paie, tulpină de porumb sau trestie de zahăr. În cadrul procesului complet integrat şi optimizat, biocatalizatorii specifici materiei prime descompun celuloza şi hemiceluloza cu randamente ridicate, în condiţii stabile de prelucrare, în zahăr fermentabil. Procesul integrat de producţie a biocatalizatorilor oferă flexibilitate şi reduce costurile de producţie. În etapa următoare, un organism de fermentare optimizat transformă simultan C5 şi C6 în etanol cu randamente ridicate şi timpi de reacţie scurşi. Un proces de purificare extrem de optimizat este esenţial pentru a permite întregii energii necesare procesului să fie derivată din produsele secundare, cum ar fi lignina insolubilă. Din iulie 2012, Clariant operează o fabrică pre-comercială în Straubing, Germania, care produce până la 1.000 de tone metrice de etanol celulozic pe an, confirmând performanţa tehnică şi economică. În septembrie 2018, Clariant a anunţat investiţia într-o primă instalaţie comercială de acest fel, în Podari, România, construcția aflându-se în derulare în acest moment. Clariant acordă licențe de utilizare a tehnologiei sunliquid® la nivel global. Până în prezent, au fost semnate acorduri de licență cu cinci companii importante din Slovacia, Polonia, Bulgaria și China.

Proiectul este finanţat de cel de-al Șaptelea Program Cadru al Uniunii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologică și demonstraţii prin Acordul de finanţare nr. 322386 (SUNLIQUID) și de Bio-Based Industries Joint Undertaking, în cadrul programului de cercetare și inovare al Uniunii Europene „Orizont 2020”, prin Acordul de finanţare nr. 709606 (LIGNOFLAG).