Festivalului Toamnei organizat în localitatea Cârcea ajuns la cea de-a patra ediție a fost un adevărat succes

2756

Festivalul Toamnei” de la Cârcea a ajuns la cea de-a patra ediție. Primari şi reprezentanți ai comunelor învecinate localității Cărcea şi-au prezentat în cadrul festivalului,produsele tradiționale la standurile special amenajate. Printre delicatesele expuse se numără pomana porcului, saramura de pui sau peşte, varza cu costiță, cartofii țărăneşti, iahnia de fasole, roşiile scăzute, turtițele olteneşti, plăcinta cu brânză şi stafide, drobul de miel, sarmalele cu afumătură şi tochitura de vânat,purcei și oaie la proțap,rață pe varză, cozonac, gogoși și multe alte bunătăți tradițional-oltenești.


La unul dintre standuri, un tânăr fermier în vârstă de 32 de ani, din comuna Cârcea,reprezentantul Micro-Ferma Cârcea îşi prezinta preparatele tradiționale făcute în casă. Acesta are o ferma de animale cu 300 de oi, 150 de capre, porci şi cai.


Produsele prezentate la „Festivalul Toamnei” sunt pregătite în ferma proprie. Berbecuț la proțap, pastramă de oaie, brânză de capră, caşcaval făcut în casă, drob de miel şi cârnați de oaie. Îi aştept pe toți la standul meu să deguste şi să se convingă de calitatea produselor”
Festivalul Toamnei ce cuprinde Parada Portului Popular, Dansuri Populare și Tradiții Culinare Românești este o manifestare cultural-artistică, o adevărată sărbătoare pentru localnici, dar nu numai, având ca participanți ansambluri foclorice naționale și internaționale.


Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, a afirmat că festivalul are ca scop păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti şi cultivarea interesului în rândul tinerilor pentru ceea ce înseamnă tradiţional şi autentic. “Le mulţumesc tuturor participanţilor, copiilor, profesorilor, precum și celor implicaţi în pregătirea produselor tradiţionale olteneşti,primarilor localităților prezente la festinul culinar și tuturor gospodarilor .”