Familia Badea Alin și Ana din localitatea Ghindeni se pregătește pentru prima recoltă de castraveți de toamnă

3549

Astăzi am ajuns din nou în ferma de legume a familiei Badea Alin și Ana din localitatea Ghindeni, județul Dolj, o familie frumoasă cu doi copii minunați și multă putere de muncă. Au plecat în Spania în urmă cu 10 ani dar dorul de casă și de pământul românesc i-a determinat să se-ntoarcă acasă. Din banii câștigați în străinătate, aceștia au reușit să ridice pe pământul bunicilor din Ghindeni trei solarii ce se întind pe o suprafață de 21 de ari.


După ce au terminat de recoltat fasolea, în cele 3 solarii au plantat castraveți.Alin Badea ne-a declarat ca anul acesta vanzarile la fasolea verde soiul „Golden Mary”, soi timpuriu au mers prost.”Nu am crezut ca o sa mearga atat de prost vanzarile la fasole verde .Acum am pus catraveti de toamna.Sper sa avem mai mult noroc.”


In famila Badea se munceste foarte mult dar este si multa veselie .Cei doi copii :Ariana si Ayan te fac sa uiti de toata oboseala. Alearga, se joaca, rad, fac galagie, mai fac si cate-o poznă,sunt minunati. Ariana este gazda perfecta. Ne duce in gradina si ne povesteste in amanunt ce legume au,cand incepe recoltatul, cat de mult muncesc parintii ei si ce minunata este viata la tara:”Sa stiti ca avem soparle si arici. Sunt in gradina noastra”.


Familia Badea are multă putere de muncă, sunt ospitalieri, cei mici te încântă cu voioșia și istețimea, iar cei doi parinți nu se plâng că nu pot face față atât în fermă cât și cu creșterea celor mici. Tot ce-și doresc este să poată investi în continuare în afacerea cu legume dar și în educația micutilor.