Atestarea produselor tradiționale se poate face acum şi online

1960

Conform unui anunț făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, producătorii sau procesatorii de produse agroalimentare vor putea solicita, online, eliberarea atestatului pentru produse tradiționale în conformitate cu prevederile Ordinului comun  nr. 724/2013 al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului sănătății și al președintelui Autorității Național pentru Protecția Consumatorului, prin intermediul versiunii web a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate.

Aceasta inițiativă are scopul de a usura obținerea atestatului de produse tradiționale de către producatorii sau procesatorii de produse agroalimentare.

Ghidul pentru depunere online a produselor traditionale se află aici: https://www.madr.ro/docs/ind-alimentara/2019/ghid-depunere-online-produse-traditionale.pdf

Procedura este uşor de urmat: se face un cont pe site-ul CPAC ( https://cpac.afir.info ) cu o adresa de email disponibila si se incarca documentele pe o platforma, urmand ca reprezentantii de la Directia pentru Agricultura Judeteana (DAJ) pe raza careia se depune dosarul sa contacteze producatorul in cel mai scurt timp posibil.

Produsele atestate la nivelul judetului Dolj se afla deja pe aplicatia CPAC (catalogul produselor alimentare certificate):
– burtican de mangalita;
– piept oltenesc de mangalita;
– carnati trandafiri de mangalita.