Avicola Bradesti – Ferma de pasari cu traditie si experienta vinde pui de carne, pui rasa mixta, pui de curca, de bibilica, boboci de rata si de gasca

8888

Ionela Castel a inceput afacerea cu „pui de-o zi “ in anul 2002. Aceasta ne-a declarat: „Suntem o societate comerciala autorizata si specializata in cresterea pasarilor si ne dorim sa oferim produse din rase superioare, sanatoase care sa satisfaca toate cerintele crescatorilor individuali.


Permanent aducem imbunatatiri tehnologiei de crestere si conditiilor de biosecuritate a fermei.


Avicola Bradesti – este o ferma de pui din judetul Dolj, mai exact din localitatea Bradesti. Firma noastra livreaza pui de carne, pui de rasa mixta din Ungaria si Italia, pui de curca si bibilici, boboci de rata Mollard de ficat gras si de gasca, precum si puicute ouatoare.
Pentru toate speciile de pasari, se plaseaza comenzi in prealabil si se cumpara de la poarta Avicola Bradesti. Noi nu vindem in magazine specializate, ci chiar din localitatea Bradesti, de la poarta fermei.


In aceasta ferma spre exemplu avem pui de 4 zile acestia sunt in crestere. Incepem sa-i vindem de la 3 saptamani dupa ce le facem toate vaccinurile.


In cealalta hala avem pui de 29 de zile .In cele 2 hale avem in jur de 30000 de exemplare. Noi vindem pui de gaina, de curca, boboci de rata, de gasca si bibilici pe tot parcursul anului, insa primavara avem vanzarile cele mai mari. Din iunie insa nu-i mai vindem asa mici ci de 3,4 chiar 5 kg.


Afacerea tip avicola in perioada pandemiei a avut de suferit. S-au scumpit furajele, puiul de o zi ,medicamentele etc. Clientii nostri sunt din Dolj, Gorj, Mehedinti. Acestora li se spune cand achizitioneaza puii cand au fost vaccinati si cand trebuie sa fie revaccinati. Puii se vand cu certificat de sanatate.Noi avem la vanzare si furaje certificate. Mai intai probam furajele si apoi le punem la vanzare, pentru ca suntem constienti ca de calitatea furajelor depinde calitatea carnii. Acum lucram cu Fnc-ul Segarcea. Noi le recomandam sa le dea acelasi tip da mancare. Le oferim sfaturi clientilor nostri si le spunem sa ne sune daca au probleme. Puii trebuie tinuti cam in aceleasi conditii pentru o perioada.Nu trebuie tinuti pe ciment,lemn sau plastic ci pe un asternut vegetal: paie, talaj, coji de seminte etc.Nu trebuie sa fie umezeala, iar schimbarea la hrana naturala sa fie facuta treptat. Cel mai important este ca puilor sa li se faca in continuare vaccinurile si deparazitarile. Acestea depind de varsta. Din 6 in 6 saptamani puii ar trebui vaccinati.

Clientii ar trebui sa anunte medicul veterinar cand achizitioneaza puii pentru a-i lua in evidenta. Multe boli la pasari au suferit mutatii ca si virusii umani. Noi spre exemplu facem teste PCR la pasari .pentru depistarea bronșitei.