Bursa locurilor de muncă din cadrul proiectului „Tineri Neets- Viitori antreprenori în SV Oltenia”

162

Asociația Econyouth, în calitate de partener în cadrul proiectului „Tineri Neets – Viitori antreprenori în SV Oltenia”, a organizat în data de 01 noiembrie 2023 o bursă a locurilor de muncă pentru tinerii NEETs din regiunea de dezvoltare economică Sud-Vest Oltenia.

În cadrul evenimentului au participat atât operatori economici care doresc să își mărească echipa de lucru, cât și tineri interesați în a-și schimba statutul pe piața forței de muncă.

„Suntem încântați să vedem că un număr atât de mare de participanți au răspuns pozitiv invitației noastre și au ales să participe astăzi în cadrul bursei locurilor de muncă. Este important să înțeleagă că punerea în practică a cunoștințelor dobândite de-a lungul timpului este cheia către succes în viață. Sperăm ca în urma acestui eveniment să rezulte cât mai multe angajări”, ne-a relatat Andreea Dascălu, Expert campanie de informare în cadrul proiectului.

Evenimentul face parte dintr-o activitate mai amplă din cadrul proiectului privind medierea unui număr de 380 de tineri șomeri cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau reședinta în regiunea Sud-Vest Oltenia, înregistrați și profilați de către SPO. „În cadrul activității de mediere efectuată pe parcursul implementării proiectului am putut observa faptul că, atunci când vine vorba despre angajare, majoritatea participanților au fost interesați de subiect, însă foarte puțini dintre ei fac acțiuni concrete mai departe. Împreună cu colegele mele am încercat să îi încurajăm și să le explicăm importanța pe care experiența profesională o are atât asupra statutului financiar, cât și în plan personal. Încrederea în sine, independența, seriozitatea, sunt calități care fie se dobândesc în câmpul muncii, fie se îmbunătățesc,” ne spune Alexandra Sandu, Expert mediere în cadrul proiectului.

            Operatorii economici invitați să participe în cadrul evenimentului au interacționat cu participanții, prezentând ofertele de muncă, condițiile de angajare și nu în ultimul rând au încercat să îi îndemne să facă primul pas pentru o carieră în domeniul pentru care s-au pregătit intens. „Reprezentanții firmelor au fost foarte deschiși invitației noastre și le-au impărtășit tinerilor prezenți câteva dintre secretele succesului lor. Am încercat să aducem firme care s-ar potrivi pregătirii profesionale ale tinerilor și care ar avea posibilitatea să le ofere o șansă la angajare”, ne povestește Neațu Veronica, Expert mediere în cadrul proiectului.

Printre operatorii economici invitați se numără: SC. Cafeaua de sâmbătă dimineața SRL (mass-media, publicitate, organizare evenimente etc.),  SC. Integrating Power Group SRL (instalații electrice), SC. Pedală Impex SRL (HoReCa),  SC. Cassys World SRL (grădiniță), etc.