Festivalului Toamnei organizat în localitatea Cârcea a ajuns la cea de-a 6-a ediție

1866

Festivalul Toamnei organizat de Primăria și Consiliul Local Cârcea a ajuns la cea de-a șasea ediție. Primari şi reprezentanți ai comunelor învecinate localității Cărcea şi-au prezentat în cadrul festivalului, produsele tradiționale la standurile special amenajate. De data aceasta au participat la festivalul tradițiilor culinare primarii și reprezentanții comunelor Robănești și Coșoveni. Printre delicatesele expuse s-a numărat pomana porcului, saramura de pui sau peşte, varza cu costiță, cartofii țărăneşti, iahnia de fasole, roşiile scăzute, turtițele olteneşti, plăcinta cu brânză şi stafide, drobul de miel, sarmalele cu afumătură şi tochitura de vânat, purcei și oaie la proțap, rață pe varză, cozonac, gogoși și multe alte bunătăți tradițional-oltenești.

În cadrul festivalului au participat inclusiv producători și investitori locali. Alin Simion proprietarul Microferma Cârcea împreună cu echipa a fost punctul de atracție. Aceștia au participat cu proțap de porc, de oaie și pui la rotisor, toate din ferma proprie.

Primarul comunei Robănești, Ionuț Ștefănescu și a prezentat standul cu mândrie și ne- a declarat că toate produsele sunt pregătite-n casă de doamnele din primăria Robănești dar și de localnice. Standul primărie Coșoveni a fost foarte bine organizat. Zeci de mâncăruri tradiționale au fost expuse de angajatele primăriei: cartofi copți, mere coapte, dovleac și multe altele au fost pe placul invitaților. Gazda, Primăria Cârcea este recunoscută pentru prăjiturile tradiționale de casă dar și pentru cozonacii aromați și pufoși făcuți de doamna Groza.

Partea a doua a festivalului Toamnei cuprinde Parada Portului Popular, Dansuri Populare și Tradiții Culinare Românești. Aceasta este o manifestare cultural-artistică, o adevărată sărbătoare pentru localnici, dar nu numai, având ca participanți ansambluri foclorice naționale și internaționale.

Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, a afirmat că festivalul are ca scop păstrarea, promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti precum şi cultivarea interesului în rândul tinerilor pentru ceea ce înseamnă tradiţional şi autentic. “Le mulţumesc tuturor participanţilor, copiilor, profesorilor, precum și celor implicaţi în pregătirea produselor tradiţionale olteneşti,primarilor localităților prezente la festinul culinar și tuturor gospodarilor.”