Școala Gimnazială Țuglui a organizat cea de-a doua ediție a Târgului Toamnei

1384

Școala Gimnazială Țuglui s-a pregătit cu mare entuziasm pentru a II – a ediție a Târgului Toamnei, organizat în data de 27 octombrie 2023, un eveniment plin de culoare și bucurie, dedicat sărbătoririi frumuseții și bogăției anotimpului în care ne găsim.

Târgul Toamnei la Țuglui a reprezentat o ocazie specială pentru elevi, profesori și comunitatea locală de a se aduna și a se bucura activități variate, care celebrează aspectele minunate ale toamnei.

Evenimentul a avut loc în curtea școlii și a fost deschis tuturor celor interesați să participe. Programul a inclus o serie de activități distractive și educative. Elevii au avut ocazia să participe la ateliere de creație, unde au putut confecționa obiecte decorative specifice acestui sezon, precum dovleci, ghinde, frunze colorate sau păpuși din frunze etc.

Un moment special al evenimentului a fost reprezentat de programul artistic susținut de elevii școlii. Aceștia au interpretat cântece din folclorul românesc tradițional cu tematică de toamnă, au pus în scenă dansuri tradiționale românești și o paradă a costumelor tradiționale, în care au demonstrat talentul lor artistic, transmițând mesaje importante despre legătura om-naură și despre importanța protejării mediului înconjurător.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate lucrări realizate de elevi, care au ilustrat frumusețea toamnei și au evidențiat munca și creativitatea acestora.
Prin această activitate, elevii au avut ocazia să dezvolte abilități artistice și financiare, să fie preocupați de educația pentru sănătate și de practicarea unei alimentații sănătoase, să se bucure de importanța naturii și de frumusețea toamnei într-un mod interactiv și distractiv.

Târgul Toamnei, ediția a II – a, a fost o încununare a tuturor activităților propuse și realizate în cadrul Programului ”ȘCOALA ALTFEL”, 23-27 octombrie 2023, urmând ca banii donați în cadrul evenimentului de astăzi să fie folosiți pentru amenajarea spațiilor de joacă din curtea școlii, iar o bună parte din produsele alimentare să fie donate către CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUSIVĂ ”SFÂNTUL VASILE”, Craiova, Dolj.

Târgul Toamnei la Școala Gimnazială Tuglui, ediția a II – a, a fost un eveniment care a adus împreună comunitatea școlară și locală, promovând valorile culturale și educative.