Dulceata de trandafiri din Tismana ,o afacere de succes pusa pe picioare de o familie de ingineri-familia Duicu!

4285

Dulceata de trandafiri din Tismana ,o afacere de succes pusa pe picioare de o familie de ingineri-familia Duicu!

Afacere dulce, cu aromă de trandafir! Aflăm povestea a doi foști ingineri din Gorj, care au început o afacere cu mireasmă de trandafir. Au plantat peste o mie de butaşi de trandafir, iar acum culeg roadele. Din petalele florilor, pregătesc sirop şi dulceaţă după o reţetă veche de peste o sută de ani. Trandafirii au nevoie de multă atenţie şi îngrijire aparte, iar toate produsele sunt 100% naturale.

Iar aprecierile nu au întârziat să apară. Dulceața de trandafiri din Tismana a fost inclusă pe lista produselor montane acreditate. Povestea soţilor Duicu din Tismana a început în urmă cu şase ani, când Magdalena Duicu, originară din Moldova a vrut să simtă gustul copilăriei și al dulceții de trandafir, așa cum se făcea odinioară. Cu sfaturile de nădejde ale mamei sale a început prepararea dulcelui aromat după o reţetă străveche de o sută de ani.


Prietenii și cunoscuții au fost primii care au testat-o și pentru că a avut succes, au extins afacerea. Acum se laudă cu 1000 de butași de primăvară și cu o fabrică unde dulceața prinde viață. Magdalena și mama sa aleg cu atenție petalele frumos mirositoare, iar soțul Marcel se ocupă de promovare și valorificare. Familia din Tismana este singurul producător autorizat de dulceață din trandafiri, din județul Gorj de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor. Delicatesa este vândută pe internet, dar se găsește și în locul destinat comercianților de lângă Mănăstirea Tismana.