Explozie de culori și miresme în serele de flori din Beharca, Dolj. În acest sezon, inginerul Ion Bodârnea vine cu o surpriză pentru iubitorii de flori: „Anul acesta le prezentăm cliențor un aranjament foarte frumos pentru înfrumusețarea balcoanelor și grădinilor: mixul de mușcate și flori de bacopa.”

1223


Din primăvară până toamna târziu înfloresc neîncetat florile aspectuoase, mari, în formă de steluţă care în faţa frunzelor verzi dau un aspect pur. Au o creştere viguroasă, compactă și se dezvoltă bine atât la soare cât şi la semiumbră. Sunt exuberante. Avem trei culori: albastru, alb și violet! Le-am combinat cu reginele sezonului- mușcatele! Clienții noștri vor putea avea de sărbătoarea Floriilor grădinile și balcoanele foarte frumoase! Îi așteptăm cu mii de flori și zeci de specii. Spre exemplu mușcatele curgătoare Tiroleze. Acestea sunt cele mai rezistente la caldurâ excesivă și la lipsa de apa. Florile sunt micuțe si sub forma de steluțe. Se pretează foarte bine in zonele cele mai însorite si mai ales pentru acele persoane care au mai puțin timp pentru a le îngriji. Mușcatele Curgătoare Tiroleze nu au nevoi prea multe. Au nevoie de soare si apă din când în când. Acest tip de mușcate curgatoare sunt de doua tipuri: creștere scurtă si ramificată cu tija plantei mai albă, fiind pretabile mai ales in zone cu vânt foarte intens; si mușcate curgatoare cu creștere lunga, până la 80 cm, având tija plantei mai verde. Cand alegeți acest soi, aveți grijă la tipul de turbă folosit. Nu le place umiditatea excesivă, astfel ca o turbă care sa dreneze apa cât mai bine, este bine venita. Adăugați ingrasaminte in substrat, cât si prin apa de udat.

Un alt soi pe care il avem- Mușcatele Curgătoare Calliope sunt mușcatele ce se pretează cel mai bine la containere sau ghivece agățătoare, generand flori imense cu un bogat foliaj. Acestea au nevoie de multă apă si parțial umbră.
Are nevoie de un sol care să mențină apa, însă sa dreneze fără sa o mențină până la băltire. Ideal sunt ghivecele mari, de peste 23-25cm diametrul, care sa aiba si rezervor pentru apa. Pot fi puse și în jardiniere, însă din cele foarte late.
Muscata Curgătoare Calliope, are nevoie de mult îngrășământ si fier. Doritorii se pot adresa inginerului Ion Bodârnea- Serele De Flori Beharca, Dolj!