Lâna, prețuită de o arhitectă din Gorj

2173

Cunoaștem astăzi povestea Oanei Tudose, o tânără arhitectă ce vrea să dea o altă formă lânii. Materialul atât de prețios pentru străini este luat in derizoriu de localnici, așa că Oanei i-a venit ideea să îl valorifice și să facă adevărate opere de artă din lâna toarsă la caier. 

Oana Tudose are 31 de ani și trăiește în Olanda de aproximativ opt ani. Tânăra originară din județul Gorj deține în Rotterdam un birou de arhitectură de interior și a colaborat la realizarea unor resorturi de lux în mai multe țări asiatice. Pe lângă realizările remarcabile din străinătate, aceasta își dorește să revitalizeze o activitate de tradiție: prelucrarea lânii. 

Așa că meseria de bază s-a împletit armonios cu pasiunea și au dat viață la obiecte decorative de o frumusețe incredibilă! Cine s-ar fi gândit să realizeze tablouri din lâna, lămpi sau pereți decorativi? Cu multă imaginație, Oana Tudose a reușit să revitalizeze un material ce se găsește din belșug în Gorj, lâna ! 

Totul a plecat din momentul în care tânăra arhitectă a văzut câtă risipă se face cu un material atât de apreciat de străini. În Olanda, creativitatea sa a fost apreciată și susținută. Așa se face că Oana a plecat la drum cu multă încredere și a reușit să aibă o colecție întreagă de obiecte realizate din lână. Tânăra arhitectă plănuiește acum și să își deschidă un atelier în Gorj și să creeze alte minunății ! A obținut finanțare europeană de 40.000 de euro, dar produsele ce vor ieși din mâinile sale dibace vor merge în străinătate, în Olanda, unde sunt apreciate. Suntem mândri de tinerii ce duc numele României peste hotare!