O tanara din Targu-Jiu realizeaza obiecte de decor si tablouri cu si din licheni stabilizati.

3768

Cristina Sneapota din Targu Jiu are 43 de ani si a hotarat in 2019 dupa inceperea noului an scolar ca este timpul sa-ncerce sa confectioneze singura buchete si aranjamente speciale cu si din licheni stabilizati. Avand o prietena care realiza acasa astfel de aranjamente a cumparat de la ea,i-au placut si a zis sa incerce impreuna cu fetita ei de 12 ani sa le faca.

A cumparat cateva flori si plante, a realizat aranjamentele si a inceput sa le faca cadou prietenilor. Incet, incet toti au incurajat-o spunandu-i ca sa sunt foarte frumoase si sa continue.

”Nu fac o afacere din asta,dar imi suplimentez veniturile. Sunt foarte apreciate in Centre Medicale pentru ca putem realiza si personaliza siglele din aranjamente cu licheni stabilizati. Comandam aceste plante de pe site -uri specializate,nu sunt foarte ieftine,iar realizarea aranjamentelor dureaza,pentru ca se face totul cu migala si rabdare.
Lichenii sunt adusi din tarile nordice si exista o tehnica anume de stabilizare a acestora, tehnica folosita si pentru criogenarea trandafirilor.”

”Aceste tablouri sau obiecte de decor sunt apreciate in Clinici,Centre Medicale,Stomatologii dar si de cei care vor sa faca un cadou mai deosebit.Astazi spre exemplu am trimis in Craiova o comanda speciala ,doua tablouri la un botezpentru nasica si o mosica. De altfel si clinica Open Med din Craiova a dorit ca sigla centrului sa fie realizata din licheni.
Ma ajuta in realizarea lor, fetita mea de 12 ani,Mara. Ea este primul critic al meu. Ma consult cu ea si tin foarte mult cont de parerea ei pentru ca este artista familiei. A facut pictura multi ani si are un simt al frumosului foarte dezvoltat. Ma bazez pe ea si stiu ca tot ce ma sfatuieste este de bine. Ma consult cu ea,si de multe ori cand nu-i place ceva,rectific.Ea si-ar dori sa facem o afacere din asta,dar din pacate nu pot. Eu am un serviciu si avem si un membru al familiei care necesita ingrijiri speciale si nu -mi permit sa-l neglijez, are o boala gentica si o varsta frageda.”

Am inceput ca o distractie, relaxare si dupa ce am vazut reactia celor care primeau aranjamentele si tablorile realizate cu licheni stabilizati mi-am dat seama ca facem lucruri mai speciale. Cand oamenii iti apreciaza munca si iti comanda in continuare obiectele de decor iti dai seama ca desi a inceput totul dintr-o joaca ,acum totul este foarte serios. Nu mai pot renunta” ne declara Cristina cu modestie.