Povestea de succes a fermierului Marian Geanta, crescator de Black Angus in localitatea Ghindeni, Dolj

6523

Povestea fermierului Marian Geanta cel care administreaza o ferma de bovine rasa Black Angus a inceput in anul 2010.


Fermierul a cumparat 20 de ha de teren in comuna Ghindeni ,intr-o zona foarte frumoasa. Terenul din pacate era plin de buruieni iar fermierului i-au trebuit 3 luni de zile,timp in care de unul singur l-a curatat.Ulterior si-a dat seama ca era foarte greu sa faca agricultura in acea zona si pentru ca iubea animalele s-a gandit sa-si faca o ferma.


„Cand eram mic mergeam cu bunica in ferma zootehnica a CAP -ului din comuna.Priveam ore-ntregi la animale. Asa ca nu mi-a luat mult timp sa ma gandesc ce sa fac pe terenul cumparat.Am inceput sa ma informez,sa studiez si asa am aflat ca in Germania are loc o licitatie de bovine din rasa Black Angus .Am ajuns acolo si m-am intors cu 5 vitele in Ghindeni .”

Ce are special aceasta rasa ?

” Rasa Black Angus provine din rasa Aberdeen Angus din Scoția. În prezent rasa de vite Black Angus este una dintre cele mai importante din Irlanda. Rasa este cunoscută în întreaga lume, ea s-a răspândit și în Brazilia, Africa de Nord, Australia, Canada, Argentina, Noua Zeelandă și multe țări din Europa.


Animalele de rasă Black Angus sunt rezistente, cresc rapid, au multă carne. Sporul zilnic la această rasă de vite este de 1,3 kg/zi sau chiar 2-2,5 kg/zi. Randamentul de sacrificare ajunge la 70%. Fătările sunt ușoare. Femelele au un instinct matern foarte puternic. Perioada de gestație este mai mică cu 1-2 săptămâni comparativ cu alte rase.


Aceste animale sunt ușor de crescut și în general sănătoase. Produc multă carne de vită ceea ce este un mare avantaj pentru producători.

Carnea de vită Black Angus are un aspect marmorat datorat grăsimii intramusculare, este fragedă, suculentă și totuși ușoară. Este bogată în nutrienți și aminoacizi. Are colesterol redus,” ne-a declarat Marian Geanta.


Carnea de vită Black Angus este cea mai bună carne de vită proaspătă?

„S-a spus acest lucru de multe ori despre carnea de vită Black Angus. Cu cât carnea este mai proaspătă, cu atât mai bine!

La carnea de vită Black Angus este vorba însă de un proces de maturare pentru a se obține un produs de calitate. Deci carnea trebuie să fie proaspătă în sensul că trebuie să aibă toți nutrienții – minerale, vitamine, acizi grași Omega-3, antioxidanți, proteine de calitate.
Termenul de proaspăt nu înseamnă că trebuie consumată imediat ce a fost tăiată de pe animalul sacrificat,” ne-a declarat fermierul.
Fermierii care se ocupă de creșterea vitelor Black Angus sunt foarte mândri de această rasă, mai ales de integritatea cărnii sale, de calitatea excepțională dată de caracteristicile ei în ceea ce privește marmorarea.

În prezent s-a observat o creștere a cererii consumatorilor, a comercianților cu amănuntul, dar și a restaurantelor care folosesc carne de vită Black Angus.

 

Carnea din Ghindeni ajunge pe masa restaurantelor din Italia. Satisfacerea consumatorilor este primul lucru urmărit atât de producători, cât și de comercianți sau restaurante, pentru ca afacerea lor să aibă succes. Ei promovează în general un mesaj coerent, produsul să garanteze siguranța, prospețimea și nivelul ridicat de calitate. Atunci când oferi mereu un produs de calitate se construiește loialitatea consumatorilor și astfel vânzările au succes. Însă totul se rezumă la sursa cărnurilor de vită. O sursă bună va oferi mereu un plus de valoarea oricărei afaceri.
Marian Geanta comercializeza in prezent carnea in magazine din Pitesti si Sibiu.In curand si craiovenii vor putea cumpara carne Angus din magazinul pe care fermierul il va deschide in Craiova.




Aceasta este povestea de succes a fermierului Marian Geanta. Va vom prezenta insa si problemele intampinate de acesta intr-un material viitor.