Serele de la Beharca, un adevărat paradis

3478

L-am găsit pe inginerul Ion Bodârnea printre miile de flori din serele pe care le administrează.

Ziarul Agricol: Ce faceți domnule inginer? La dumneavoastră este primăvară în toată regula!
Ing. Ion Bodârnea: Ne pregătim de livrări. Au început să vină clienții pentru a lua flori de sezon. Avem primule, cyclamen, garofițe, zambile, lalele, etc.
Într-adevăr în sere este primăvară adevărată, explozie de culori și de frumos!

Ziarul Agricol: Cum a început acest an?
Ing. Ion Bodârnea: Din păcate, nu prea bine. Am prins o perioadă cu temperaturi ridicate, iar florile au avut o creștere rapida. De câteva săptămâni a venit iarna și noi a trebuit să facem față, pentru a menține temperaturile ridicate în sere. ca florile să nu sufere.

Ziarul Agricol: Înțelegem că și costurile de producție au crescut?
Ing. Ion Bodârnea: Da, au crescut. În primul rând input- urile, utilitățile, ghivecele pentru răsaduri și cele pentru plante, fortă de muncă nu prea avem, nu ne descurcăm tocmai ușor.

Ziarul Agricol: În schimb domnule inginer nu faceți rabat de la calitate. Se vede clar cât de mult iubiți florile și cât de frumoase sunt!
Ing. Ion Bodârnea: Așa este, niciodata nu am facut rabat de la calitate indiferent de cât de greu ne- a fost. Deși ne aflâm pe o piață cu mulți concurenți, pentru că mai nou legumicultorii care au eșuat în domeniu s-au îndreptat către producția de flori, noi nu ne abatem de la reguli și principii. Muncim foarte mult dar privim cu bucurie rezultatele în fiecare zi. Uitați-vă la aceste flori. Nu cred că mai este nevoie de niciun comentariu.