“Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face” Constantin Brâncuși- Domeniul Coroanei Segarcea găzduiește expoziția „Zbor” dedicată marelui sculptor

1826

Aceste cuvinte sunt cele care au rezonat puternic în inima și spiritul celor de la Domeniul Coroanei Segarcea, care au dorit să îi aducă un omagiu acestei ființe telurice autentic românești.
Au dorit să marcheze 147 de ani de la nașterea acestui geniul al umanității românești, care, nu numai că a reușit să îmblânzească piatra, ci a făcut-o să cânte în limba ei națională peste mări și țări prin organizarea unui eveniment memorabil, așa cum a fost și cel al lansării vinului “Sărut” din anul 2021 pentru a marca 145 de ani de la nașterea sculptorul român.

Și cum, oare, poate un miracol al culturii românești fi cel mai bine sărbătorit și omagiat dacă nu tot printr-un act de cultură?

“Zbor” a fost numele expoziției de artă găzduită de Domeniul Coroanei Segarcea – reprezentat cu devotament și pasiune de familia Anghel – vineri, 17 februarie 2023, începând cu ora 14:00.
Un număr de 30 de artiști olteni – membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova au răspuns “Prezent” invitației lansate de Domeniul Coroanei Segarcea de a organiza acest microcosmos cultural și a-și expune lucrările – deopotrivă picturi și sculpturi.

Titlul expoziției nu a fost ales întâmplător, ci acesta reprezintă un simbol al năzuințelor noastre pentru tânăra artistă: Ștefania Amalia Stancu, care, înconjurată și încurajată de marea familie a artiștilor olteni, dar și de familia Domeniului Coroanei a trăit emoția primei expoziții, care a atins o anvergură memorabilă.

Curatorul celor 20 de creații artistice ale tinerei “zburătoare” în domeniul creației a fost fosta sa profesoară de la Palatul Copiilor Craiova; cea care i-a deschis și ghidat pașii pe aceasta cale, Fluerașu Ioana, o prezență deja celebra a evenimentelor de artă craiovene, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Craiova.

Reprezentanți de seama ai mediului academic craiovean, ai celui de afaceri, ai mediului juridic sau ai celui medical sunt doar o parte dintre invitații, care alături de artiștii participanți și operele acestora au reușit preț de câteva ore să “alunge praful din suflet creat de rutina cotidiană” ( Pablo Picasso) și să devină membrii unei simbioze culturale de colecție.
Creațiile de suflet și din suflet “plămădite” de artiștii olteni vor fi expuse pe întreg parcursul lunii februarie și martie în Sala Regilor din cadrul Domeniului Coroanei Segarcea.