Studenții implicați în proiectul Grena au început valorificarea legumelor cultivate în seră. Aceștia distribuie castraveții cornichon pe bază de comandă. Comenzile sunt duse la clienți tot de colegii lor studenți voluntari cu bicicletele. 

2720

Proiectul GRENA a luat viață ca o inițiativă de antreprenoriat social, a unui grup de studenți activi ai Universității din Craiova, privind înființarea unei sere cu scopul de a dezvolta, la nivelul comunității județului Dolj, strategii inovative, pe două direcții: de adaptare a soiurilor de plante la condițiile climatologice interschimbabile; precum și generarea de soiuri hibride, menite să satisfacă exigențele nevoilor actuale de agricultură regională. Proiectul GRENA își desfășoară activitatea în cadrul CRAF (Centrul de Resurse și Angajament Ford), beneficiind de sprijinul financiar al Ford Motor Company Fund, în parteneriat cu Universitatea din Craiova și Primăria Municipiului Craiova.

Proiectul GRENA se dorește o alternativă de sprijin a celor interesați în îmbunătățirea creșterii nivelului de bunăstare, prin următoarele tipuri de activități: activități de/pentru producția vegetală; activități de sprijin și îndrumare (consiliere de profil) pentru cei interesați să devină producători autonomi de producție vegetală; activități de tip workshop pentru promovarea unui stil de viață sănătos/grija față de natură; activități de susținere și promovare a noilor soiuri generate în sera GRENA, prin oferirea, gratuită, a unor răsaduri în ideea de a dezvolta o comunitate crescândă a producătorilor interesați de produse de calitate.

În cadrul proiectului își desfășoară activitatea, în regim de voluntariat, studenți ai Universității din Craiova, de la Facultatea de Inginerie Electrică; Horticultură, Litere, coordonați de un grup de 3 consilieri din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova. De asemenea, alături de studenți, își mai aduc o reală și semnificativă contribuție, exclusiv pe bază de voluntariat, absolvenți ai Universității din Craiova, dornici să sprijine și să participe, activ, la dezvoltarea mentalității de consum, precum și a conceptului de sprijin social comunitar, la nivelul județului Dolj.

Sera GRENA are în procesul de producție produse legumicole sezoniere, de tip: roșii; castraveți; ardei; vinete, precum și răsaduri de seră. Momentan, am dat startul distribuției de castraveți cornichon capricorn F1. Produsele sunt distribuite, pe bază de comandă, cu sprijinul reprezentanților GOBIKE Craiova (folosind mijloace de transport nonpoluante – bicicleta), un alt proiect de antreprenoriat social, inițiat și dezvoltat în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford (CRAF). Credem că elementul de invoație socială al proiectului, demn de menționat, îl reprezintă faptul că toți consumatorii de produse GRENA, contribuie direct, la ajutorarea reprezentanților mediilor defavorizate, la nivelul comunității regionale.

 

Date de contact pentru toți cei interesați, atât de proiectul nostru, cât și de produsele GRENA: tel.: Raluca Stamatescu – consilier în cadrul proiectului – 0767787378; e-mail: grena9102@gmail.com.