Tânărul Robert Iancu și-a transfornat pasiunea pentru cai într-o afacere. Centrul de Echitație se află pe malul Jiului într-un loc de o frumusețe aparte

5381

Recomandat pentru „reîncărcarea bateriilor”, la aproximativ 15 minute de orașul Craiova, într-un peisaj mirific se află un centru de echitație,o zonă de agrement, o altă opțiune de a petrece timpul în natură departe de aglomerația din oraș.

Tânărul Robert Iancu iubește foarte mult caii și ca atare a decis să înceapă o afacere împreună cu familia, investind într-un un centru de echitație și o zonă destinată distracției în aer liber, chiar pe malul Jiului, în localitatea Podari.

Deține un centru ecvestru cu 22 de cai superbi, parcă desprinși dintr-o poveste. Centrul de echitatie este o poveste de familie, despre dor de orizonturi larg deschise, iarbă verde, pădure fremătândă, animale blânde, miros de fân abia cosit.

Este o afacere de familie care doreste să ofere atât adulților cât și copiilor o cale de reîntoarcere la un ritm de viață mai apropiat de cel al naturii, un spațiu în care agitația și neliniștea să fie înlocuite cu emoție și încredere în sine și în viitor.
„Ne dorim să oferim tuturor celor care vor să plece din oraș multă relaxare. Dacă nu se întâmpla această situație legată de Coronavirus, clienții noștri s-ar fi bucurat de rasfățuri culinare preparate din și cu produse din ferma noastră. Avem animale, creștem porci mangalița, oi, capre, găini, curci. Copiii în afară de faptul că pot călari, se pot juca cu cățeii, pisicile, pot da mâncare la animăluțe. Să sperăm că în curând o să avem voie să facem asta. Deocamdată clienții pot veni doar în grupuri restrânse, conform noilor reguli. Cei 22 de cai sunt disponibili pentru toți cei care doresc să calărească. Avem ponei pentru copii, cai pentru doamne și domnișoare, cai pentru cei care practică acest sport de multă vreme. Ne dorim să facem trasee pe malul JIULUI, pentru că acest centru este situat în localitatea Podari, chiar pe malul Jiului. Echipa noastră este compusă din trei antrenori, avem voluntari care-și doresc să lucreze în centru și îngrijitori, aceștia din urmă fiind foarte importanți. Hrana cailor o producem noi. De sănătatea animalelor se ocupă un medic veterinar” ne-a declarat Robert Iancu.

Astăzi căluții nu erau pe pajiste pentru că ploua. Dar l-am rugat pe Robert să ne prezinte câteva exemplare. L-a scos din grajd pe impozantul Gel, pe zveltul Carlos și ne-am fotografiat cu Casanova, un cal cu o coamă superbă. O zi minunată petrecută într-un cadru natural alături de superbii cai ai Centrului de Echitație.

Calul este considerat animalul nobililor. Este folosit de când lumea pentru transport, divertisment și sport. De asemenea, este unul dintre cele mai prezente animale în diverse mitologii și religii. Acesta va rămâne unul dintre cele mai fascinante animale.