Acasă Recomandate Tricotajele din Craiova au străbătut tot continentul

Tricotajele din Craiova au străbătut tot continentul

5223

 

Din lână, bumbac sau materiale naturale, tricotajele realizate la fabrica Ecaterinei Diulescu din Craiova au străbătut toată lumea. Totul este lucrat exclusiv manual, încă din 1992, de când a pus bazele primului mic atelier de croșetat, chiar în camera doamnei Ecaterina. De atunci, au trecut 30 de ani și hainele se transformă în piese unicat, cu multă muncă și mâini de aur. ”Facem ce am învățat de 30 de ani de când există firmă. La început erau 2-3 fete, acum sunt 30 de fete care lucrează în atelier și colaboratori externi la Filiași și Băilești. Am început să croșetăm pentru că nu pot să trăiesc decât între oameni, în cei 30 de ani, 15 ani am mers și cu firma și cu școala, pentru că sunt învățător la baza. Dimineața eram la școală, iar după-masa lucram acasă cu femeile. Primul atelier trebuie să vă mărturiesc că a fost în dormitor, pe urmă încă o cameră, încă o cameră construită de soțul meu”, spune Ecaterina Diulescu.


A început cu 40 de pulovere tricotate manual chiar de către doamna Ecaterina, iar primele modele au fost chiar copiii. Așa a apărut și primul catalog, dar și prima apariție în lume, la târgul internațional din Suedia. Acum are un atelier foarte mare, generos, totul este exclusiv manual și culorile vii ale pieselor realizate aici sunt apreciate în toată lumea. ”Nu am părăsit această nișă de piață, nu ne-am propus să ne schimbăm, este nișa noastră pe care încercăm să o imbunătățim foarte mult, dacă fac o comparație cu acum 20 de ani, dacă spuneai că tricotezi nu era ceva extraordinar, acum, încet-încet lucrurile s-au inversat, tricotatul și croșetatul a devenit ceva foarte fremos și bun, este o terapie, s-au făcut studii de către specialiștii, chiar este o meditație”, a mai adăugat Ecaterina Diulescu.


Sunt 30 de fete care lucrează acum în atelier și croșetează adevărate minunății. Materialele naturale sunt transformate în piese unicat, apreciate de casele de modă din toată lumea. ”Mă bcuur de un colectiv foarte stabil, la noi ajung fete care știu elemente de baza, să tricoteze drept, iar mai departe le învățăm noi ce să facă. Produsele din Craiova ajung în toate capitalele lumii, noi lucrăm numai pentru export, am putea să lucrăm și mai mult, dar spațiul nu ne permite, nu ne este suficient la câte comenzi am avea, produsele noastre chiar au ajuns pe multe meridiade internaționale, nouă ni se adresează case de modă cu pretenții foarte mari”, a încheiat Ecaterina Diulescu, cea care deține fabrica de tricotaje din Craiova.


Iar angajatele lucrează minuțios la fiecare piesă în parte. ”Fac acum niște mânecare, e un fel de bolero, trebuie să croșetez două mâneci pentru un bolero foarte frumos, cu lână în special și aplicăm paiete și mărgele de cristal, este o mostră pentru Anglia”, ne-a dezvăluit una dintre angajate.
Ecaterina Diulescu și tricotajele din Craiova au ajuns la peste 100 de târguri internationale din Londra, Paris, New York, Napoli, Geneva, Basel, Tel Aviv, Graz, Klagenfurt, Salonic, Toronto, Calgary sau Edmonton.