Acasă Ghidul Agricol Pomicultura 5000 de salcâmi, plantaţi de un medic stomatolog

5000 de salcâmi, plantaţi de un medic stomatolog

2217

Astăzi îl cunoaştem pe Mihai Secu, medic stomatolog din Slatina ce a avut o idee strălucită împotriva alunecărilor de teren din Potcoava, Olt. A mobilizat aproape 200 de voluntari, printre care şi foşti pacienţi şi într-o după-amiază de weekend, au plantat 5000 de puieţi de salcâm. 

Cu lopeţile din dotare, dar şi cu sprijin de la autorităţile locale şi elevii de la liceul din Potcoava, medicul a reuşit să împădurească  un hectar de teren pentru a proteja mediul înconjurător. Mihai Secu ne-a povestit că acţiunea lui a fost din dragoste faţă de natură, de a respira un aer sănătos şi de a trăi într-o ţară cât mai verde. În plus, este legat de zonă pentru că aici a copilărit şi a învăţat în clasele primare.

Cei 5000 de puieţi de salcâmi au fost plantaţi în aproape o jumătate de zi, ca la carte. Au fost trasate cu sfoară rândurile şi gropile au fost făcute cu un burghiu profesional, pentru a uşura munca voluntarilor. Salcâmul nu este un copac pretenţios, dacă este plantat corect. Adică la o adâncime nu foarte mare, iar pâmântul să fie tasat bine şi să fie lăsat un spaţiu pentru a strânge apa. La final, se taie uşor pentru a creşte uniform. 

 

La cabinet, medicul pune şi implanturi, aşa că a glumit că acţiunea lui a fost asemănătoare, doar că de data asta, vorbim despre implanturi bio. Suntem mândri de cei care protejează natura şi plantează copaci!