Acasă Ghidul Agricol Căpșunele și zmeura de Badoși au cea mai bună savoare din România

Căpșunele și zmeura de Badoși au cea mai bună savoare din România

4666

Dan Ionut Remus are 35 de ani si este fermier in localitatea Badosi,comuna Bratovoesti. A lucrat in Spania 8 ani si intr-un final dorul de casa si familie l-a facut sa se-ntorca in Romania. Pentru ca avea pamant de la familie a decis sa puna-n practica ceea ce invatase in Spania. A inceput sa cultive capsune si zmeura.

In fiecare an o parte din castig il reinvesteste pentru a-si extinde ferma,pentru a avea suprafete mult mai mari cultivate .In fiecare an cumpara pamant. Acum are pe o suprafata de 3ha cultivate: capsune si zmeura.

”Mi-a fost si greu si usor.Am inceput cu un soi remontant,care produce tot timpul anului. Noi vindem in toata tara. Problema mea este ca nu am cu cine sa muncesc. Nu gasesc forta de munca.”


Ionut ne povesteste ca investeste in puturi, sisteme de irigatii, solarii aduse din Spania si isi doreste sa achizitioneze un sistem ultra modern de irigatii cu electrovalve pe care sa-l coordoneze din telefon. In ceea ce priveste plantele, Ionut spune ca a lucrat in Spania si la productia de rasaduri si la fructe si stie cum sa-si inmulteasca plantele.

Ionut Remus ne-a declarat ca anul acesta a fost capricios. Anul trecut deja vindeam din 10 mai, acum pentru ca a fost frig vom iesi pe piata in jurul datei de 20 mai. La zmeura incepem sa recoltam la fel, mult mai tarziu.Cred ca vom culege in loc de 1 iunie, pe 10 iunie.

Ionut ne-a mai declarat ca zmeura de Badosi are cea mai buna savoare. ”Sa stiti ca aceste fructe sunt foarte sanatoase. Atat timp cat fetita mea de 2 ani face reclama la capsune si zmeura, filmata fiind cand le mananca, va dati seama ca aceste produse sunt sanatoase.”