”Noul fermier”, primă de instalare de 100.000 de euro

3400

Oportunitate pentru fermierii ce au depășit 40 de ani și vor să se apuce de agricultură! ”Noul fermier” este noțiunea pe care România o poate introduce în Politica Agricolă Comună aflată acum în fază de negociere la nivel european. Această nouă categorie de agricultori ar trebui să fie susținută suplimentar prin subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură , după cum a arătat europarlamentarul Daniel Buda. Acesta a declarat că ministrul agriculturii trebuie să susțină românii care doresc să se apuce de agricultură, indiferent de vârsta pe care o au.

Instalarea în agricultură și pentru persoanele care au depășit vârsta de 40 de ani este inițiativa eurodeputatului Daniel Buda și prinde contur la nivel european,acolo unde s-a votat ca tinerii fermieri să aibă un sprijin majorat, iar cei care intră în agricultură și au peste 40 de ani să beneficieze de un sprijin consistent de 100.000 de euro. Daniel Buda, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, le-a transmis fermierilor faptul că după 2021, subvențiile românilor vor crește tocmai pentru a recupera din decalajele existente. De asemenea, pe mai departe vor fi finanțări substanțiale pentru sprijinul cuplat astfel încât să se poată stimula sectoarele care sunt în dificultate.


Astfel, s-a votat creșterea alocărilor financiare în Parlamentul European pentru tânărul fermier de la 70.000 de euro până la 100.000 de euro. De asemenea, a fost introdus conceptul de „Noul fermier” în Politica Agricolă Comună pentru persoanele de peste 40 de ani, care pot beneficia de o primă de instalare de până la 100.000 de euro! În acest fel, România își poate consolida rolul de stat membru furnizor de alimente și nu de importator”, după cum a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda.