Piață de produsele tradiționale în centrul Craiovei

2223

Spectacol al gustului in centrul Craiovei! Cele mai bune fructe și legume, brânzeturi , dulcețuri sau alte bunătăți ii așteaptă pe toți cei care ajung în acest sfârșit de săptămână chiar în centrul orașului, pe Calea Unirii, de la Minerva la Poștă.

Pentru două zile, sâmbătă și duminică, Piaţă Volantă organizată de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL în colaborare cu Primăria Craiova va fi la dispoziţia tuturor celor care ajung chiar în centrul municipiului Craiova. 

Fructe şi legume direct de la producători, brânzeturi alese, dulceţuri, miere, fructe uscate şi multe alte surprize plăcute pentru craiovenii care doresc să-şi facă toate cumpărăturile, toate acestea se vor găsi în noua Piaţă Volantă de pe Calea Unirii.

Reprezentantii pieței din Craiova promit surprize pentru toți cei care ajung la prima piața volantă din oraș: 

„Propunerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL de organizare a unor pieţe volante, pentru a aduce produsele mai aproape de cumpărători, a primit, anul trecut, votul Consiliului Local Municipal, iar acum vom pune efectiv în practică acest proiect. Sâmbătă şi duminică, pe 13-14 aprilie 2019, vom amenaja prima astfel de piaţă volantă pe Calea Unirii, de la Minerva la Poştă. Craiovenii vor putea achiziţiona de aici o gamă foarte variată de produse: fructe şi legume proaspete, direct de la producători, lactate şi brânzeturi alese, preparate tradiţionale din carne de porc şi oaie, dulceţuri, miere şi produse apicole, ulei presat la rece, dulciuri de casă şi multe altele. Îi aşteptăm în Piaţa Volantă nu doar pe producătorii care vor să-şi desfacă aici marfa, ci şi pe cetăţenii care îşi pot cumpăra de aici toate cele necesare!”, după cum ne-a spus Alin Mărăcine, director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. 

Există chiar si planuri de extindere ale acestui proiect. “În funcţie de impactul pe care îl va avea această primă piaţă volantă, ce va fi amenajată în locaţia aprobată de Consiliul Local, ne gândim să găsim şi alte locuri propice pentru acest proiect. Mai mult decât atât, vom căuta să asigurăm o ritmicitate a acestor pieţe volante, astfel încât să asigure şi producătorilor o siguranţă a desfacerii produselor în anumite perioade, dar să asigure şi cumpărătorilor certitudinea unei surse de produse proaspete şi de calitate în anumite perioade din an”, a menţionat directorul general Alin Mărăcine.

Proiectul de amenajare a pieţelor volante este pus în practică de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL împreună cu Primăria şi Consiliul Local Craiova, având sprijinul RAADPFL Craiova şi al SC Salubritate Craiova SRL.