În cadrul Ellipse City Restaurant – Ramada Plaza Craiova a avut loc astăzi evenimentul de premiere a elevilor implicați în proiectul „Craiova – capitală gastronomică est-europeană”. Totodată, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară – Craiova susținuți de Primaria Municipiului Craiova au prezintat produse de inspirație locală, precum celebrul cozonac dulce-amărui și multe alte produse tradiționale. Proiectul „Craiova – capitală gastronomică est-europeană” marchează un moment important în promovarea valorilor locale și a parteneriatului dintre micii producători și sectorul HoReCa, orașul devenind astfel „Brand de țară prin gastronomie”. În cadrul proiectului, 11 restaurante de top din Craiova oferă localnicilor și turiștilor, pe termen lung, preparate culinare și băuturi specifice din 11 țări est-europene.







Preparatele tradiționale oltenești au fost reinventate de elevii de la Liceul de Industrie Alimentară – Craiova, astfel, viitorii bucătari au pregătit mâncăruri și dulcețuri de praz, „Macarons de Dăbuleni” și alte delicatese care au putut fi degustate de vizitatori. În același timp, elevii au învățat diferite rețete ale chefilor din mai multe țări, având ca obiectiv atât pregătirea temeinică pentru viitoarea meserie, cât și sprijinul acordat industriei HoReCa în vederea dezvoltării, prin asigurarea de personal specializat. Conducerea liceului: prof. Laura Vasile, prof. Daniela Romee și prof. Valeria Ghivercea i- a felicitat pe elevi dar și pe profesorii îndrumători. Același lucru l- au făcut și reprezentanții Primăriei Craiova și cei ai hotelului Ramada Craiova!
