Proiect unic în România, cazare în butoaie în orașul Țicleni din Gorj

7033

După ce a dat lovitura cu vinul de mure, o delicatesă produsă după o rețetă tradițională,  tânărul Ionel Burtea din Țicleni-Gorj are planuri mărețe, un proiect unic în România, cazare în butoaie chiar lângă plantația de mure.

Pentru ca visul său să devină realitate, lângă plantanția din Gorj este acum un adevărat șantier. Proiectul lui Ionel Burtea costă aproximativ 150.000 de euro, din fonduri proprii și un partener care s-a alăturat ideii sale. ”Eram pe autostradă când m-am gândit că trebuie să fac ceva diferit pentru agroturismul din România. Proiectul cu vinul de mure este deja unul de succes și zona mea natală este una cu potențial. Aveam foarte mulți prieteni care veneau la Țicleni și erau impresionați de frumusețea și liniștea locului și așa m-am gândit să fac ceva unic în România!”, ne-a spus Ionel Burtea, tânăr antreprenor din Gorj.

Banii câștigați din plantația de mure și celebrul vin din mure au găsit astfel o destinație nemaiîntânită în România.  Cinci butoaie mari, tip camere și un open space se vor transforma în locuri de cazare. Costurile aproximative pentru a ridica un singur butoi se ridică la 8000 de euro, iar meseriașii care se ocupă de construcția lor sunt chiar din Țicleni, localitatea natală a lui Ionel Burtea. ”Am pornit de la dorința de a da startul unei afaceri de agroturism diferită, m-am uitat foarte mult la potențialul din zona Gorjului și nu am putut sta pe loc, am început de la un scurt research și am văzut o oportunitate care nu este fructificată în această zonă. Pe scurt, am dat startul șantierului la Berry Camp, căci așa se va numi proiectul. Totul începe cu un excavator, nu?”, completează tânărul din Țicleni.

Așa se face că din primăvara anului 2020, turiștii dornici de experiențe noi se pot caza în butoaie, în liniștea naturii, chiar lângă plantația de mure. Proiectul se adresează în special corporațiilor și își propune ca perioada de ocupare să fie în principal la sfârșit de săptămână. În plus, Ionel Burtea s-a gândit și la activități care să îi deconecteze total de la agitația urbană, plimbări cu biciclete, trasee cu ATVurile și degustări de vin.  ”O să avem pachete pentru turiști, ne axăm în primul rând corporatiștilor, dar și turiștilor dornici de experiențe noi. Sperăm ca în weekend gradul de ocupare să fie sută la sută, iar în timpul săptămânii, de 50-60 la sută. Deja am dat drumul la rezervări!”, a mai spus Ionel Burtea.

La doar 23 de ani, Ionel Burtea se mândrește cu o afacere pe care a dezvoltat-o în doi ani și care i-a adus satisfacții. Vinul de mure, căutat peste hotare a început să fie un produs cerut și la noi în țara. Proiectul de acum vine să completeze ideile sale de succes, pe lângă sera de căpșuni și cele șapte hectare cultivate cu mure.

Sursa foto: pagina de socializare Abund Berry