De ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost amenajat în Piața Centrală a Craiovei un târg de produse tradiționale

372

În fiecare an pe 10 octombrie se sărbătorește Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Cu această ocazie, a fost amenajat în Piața Centrală a Craiovei un târg de produse tradiționale, unde pe lângă legumele și fructele de sezon, flori și produse cosmetice naturale, ori miere, dulcețuri și murături, au putut fi degustate preparate tradiționale: sarmale, piftie, mâncare la ceaun. Nu au lipsit mustul proaspăt stors, dulciurile și sucurile de casă, gogoșile și cozonacii.


Și pentru că a fost Sărbătoarea Recoltei, Piața Centrală din Craiova a găzduit și Spectacolul de muzică populară „Ca la noi, ca la olteni”, susținut de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”.
Înainte de deschiderea oficială, artiştii prezenţi au început să întreţină atmosfera, iar cei prezenţi în zonă s-au îngrămădit să-i asculte pe artişti, , apoi au mers să- și facă cumpărăturile. Peste tot, voie bună. Ofertele, care mai de care mai variatei și accesibile.

Târgul a fost deschis, oficial, de către Alin Mărăcine, directorul SC “Pieţe şi Târguri” Craiova SRL, care a precizat : “Fără sprijinul Primăriei Craiova, nu puteam reuşi acest lucru. am văzut şi, sunt convins de acest lucru, că foarte mulţi oameni, indiferent de vârstă, vor trece pe la standurile expuse. Promovăm ceea ce este autentic românesc. Avem, în zonă, pe lângă fermele olteneşti, şi unele venite din Moldova şi Ardeal.” Prezentă la deschiderea Târgului, după ce a trecut printre cei care şi-au expus produsele, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a menţionat : “Este ceva extraordinar. Ne aducem cu toţii aminte, în perioada pandemiei când pieţele erau închise. Acum, este cu totul altceva. Mă bucur, şi sunt convinsă că şi alţii fac acelaşi lucră, că pieţele sunt pline. Nu vorbim numai despre cumpărături ci şi despre un grad de socializare. Vom promova tradiţiile româneşti , iar oamenii trebuie să se bucure de ele .”