Fermierul Alin Simion din Cârcea-Dolj are o fermă de toată frumusețea. Produsele sunt tradiționale și sunt preparate în propria gospodărie

5909

Tânărul Alin Simion are o fermă de toată frumusețea în comuna Cârcea. Are 32 de ani, este căsătorit și are o fetiță de 3 anișori. Spune că a moștenit această pasiune pentru creșterea animalelor de la străbunici. Are peste 300 de oi și capre, porci, cai din rasa Frizian, măgărițe care produc lapte și multă putere de muncă. În fermă l-am găsit alături de ajutoarele sale, de tatăl său și de bunică. Mamaie Tanța stă de 5 ani în fermă și este stâlpul pe care se sprijină Alin atunci când ii este greu. „Atunci când îmi pleacă ciobanii, mamaie merge cu oile pe câmp. Este foarte curajoasă și am foarte mare încredere-n dânsa”.

Și tata mă ajută foarte mult, deși părinții mei nu au fost de acord cu ceea ce fac. Când mi-am cumpărat primele oi, nu au vorbit cu mine o bună bucată de timp. Acum însă mă ajută. Fac totul din pasiune, iubesc toate animalele. Am cai de rasă, am trăsură, și sunt fericit când vin în fermă. Clienții mei sunt foarte mulțumiți de produse. N-am eu putere să fac la câtă cerere am. Soția mea lucrează și seara când ajunge acasă începe să pregătească preparatele de porc, oaie, de rață, brânză, cașcaval și multe altele. Totul se produce-n gospodărie. O parte le valorificăm în centrul comunei. Domnul primar ne-a pus la dispoziție o căsuță tradițională de unde ne putem vinde produsele: de la pastramă, cârnați, mușchi, brânza, etc. Acum de sărbători lucrăm intens. Avem multe comenzi, clienții ne caută pentru că știu că lucrăm curat și tradițional: doar cu sare, piper, boia și usturoi. Vindem și lapte de măgăriță. Deocamdată mulgem doar 1 litru pe zi, pentru că are și pui. Vreau să-mi fac fermă de măgărițe. Laptele este foarte căutat pentru beneficiile aduse sănătății. Litrul de lapte nu este ieftin, îl vindem cu 100 de lei.”

Alin Simion este un tânăr de toată isprava: serios, muncitor și săritor. Participă în fiecare an la Festivalul Toamnei organizat de Primăria Cârcea, iar standul Micro Ferma Cârcea este punctul de atracție în cadrul Festinului culinar cu mâncăruri tradiționale din programul festivalului.

Felicitări, Alin!
Mândrii de fermierii noștri!