Deputatul Sorin-Daniel Gheba își dorește să-i ajute pe fermierii din Dolj

2529

„Vreau să-i ajut, dar nu pot face asta din birou. Voi merge pe teren la fiecare. Vreau să-mi iau informațiile de la sursă, de la acești oameni care muncesc zi lumină și pe care de cele mai multe ori nimeni nu-i întreabă ce probleme au, ce legi trebuie făcute pentru a-i spijini, unde-și valorifică marfa și cu cine muncesc hectarele de pământ. Am venit la ferma familiei Baronescu pentru că sunt oameni foarte muncitori, recunoscuți pentru performanțele în legumicultură, dar și pentru calitatea produselor. Mulți craioveni și nu numai le cumpără produsele și îi recomandă cu plăcere.

Marian Baronescu l-a întâmpinat pe deputatul Sorin-Daniel Gheba spunâdu-i:”Domnule, toți ne promit. Am auzit multe promisiuni în 30 de ani, prea puține s-au îndeplinit. Nu există un program de dezvoltare a agriculturii pe 10 – 20 de ani. Nimeni nu face nimic. Nu înțeleg, nu vă faceți o strategie pe termen mediu și lung când ajungeți să conduceți țara? Nu considerați agricultura, prioritate națională? Nu puteți să reprezentați interesele românilor și nu pe cele personale, aici referindu-mă la toți politicienii, nu la dumneavoastră. Nu puteți să vă dați mâna să salvați țara? Subvențiile au fost înjumătăţite anul acesta, se întârzie depunerea proiectelor europene, blocajul financiar din mai multe sectoare, excluderea investiţiilor în irigaţii și neacordarea despăgubirilor după seceta de anul trecut, în ciuda promisiunilor repetate. Vreți să vă mai enumăr?!” spune fermierul Baronescu

Subfinanțarea cronică a agriculturii este o problemă la nivelul întregii țări. Vorbim de securitatea alimentară a României și de viitorul satului românesc. Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român, conform Constituției. Iar acești fermieri, cărora le-a ajuns cuțitul la os, sunt parte a poporului român, și hrănesc acest popor, iar semnalul fermierilor de alarmă trebuie ascultat și, mai departe, găsite soluții pentru rezolvarea problemelor din agricultură, ne-a declarat
deputatul Sorin-Daniel Gheba. Acesta și-a dorit să vadă cele 3 ha de solarii ale fermei Baronescu dar a fost interesat de valorificarea produselor din ferma. „Aveți contracte cu lanțurile de magazine?”
Marian Baronescu: „Nu putem face contracte cu ei. Ori devenim sclavii lor, ori nu putem îndeplini cerințele pe care aceștia ni le pun în contracte.”