Ferma de familie, poveste de succes a unei familii din Cioroiași

3110

Mergem astăzi în localitatea Cioroiași din Dolj, unde am cunoscut o familie de fermieri tineri și destoinici, care nu se dau în lături de la munca în câmp sau în solar.

Am găsit solarii de toată frumusețea, castraveți, ardei sau roșii care ajung în piața de gross din Craiova. Sunt 2000 de fire de castraveți din soiul “Artist”, 3000 de fire de ardei și 3000 de fire de roșii din soiul “Riana”. Familia Daniel și Mădălina Fota din Cioroiași ne-a declarat că e multă muncă pentru ca legumele să arate așa. “ În maximum o lună începem să culegem și castraveții. Sunt mii de fire din soiul “Artist”, întinse pe ață și care dau rod foarte bun. Acum mergem în piață cu roșiile și ardeiul, prețurile sunt intre 4 și 5 lei, pentru un kilogram”, ne-a spus fermierul din Cioroiași.

Gospodăria familiei este plină de legume cu soiuri alese, iar pentru asta e nevoie de îngrijire și muncă din zorii zilei. “La noi în solar fiecare știe ce are de făcut. Sunt legume pe care noi le cultivăm în fiecare an și de care ne bucurăm atunci când vedem roadele. Mare parte din marfa este vândută en-gros sau în piața centrală din Craiova”, a mai menționat fermierul.

Și noi ne bucurăm când întâlnim fermieri harnici și promitem să îi promovăm pe toți cei care muncesc cu drag pământul!